Фігурне катання

Пекін. Українка Олена Ляшенко виграла турнір серед одиночниць на третьому етапі серії Гран-прі — “Кубок Китаю”. Срібні нагороди виграв український танцювальний дует Грушина/Гончаров.
 Тріатлон
Ріо-де-Жанейро. Кубок світу. Український атлет Володимир Полікарпенко став переможцем бразильського етапу Кубка світу. Його результат —1:46:49. Другим фінішував росіянин Іван Васильєв (1:47:17). Третім був бразилець Антоніо Да Силва (1:47:24). Зазначимо, що для Полікарпенка виграш у Бразилії став другим поспіль на етапах Кубка світу, до цього українець переміг у Мексиці.
 Гандбол
Запорізький ЗТР здобув першу перемогу в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів серед чоловічих команд у групі А. В матчі третього туру український клуб переграв з рахунком 31:24 італійський “Коверсано”. Ця перемога дала змогу ЗТР залишити останню сходинку турнірної таблиці.
Виграв перший матч третього раунду Кубка ЄГФ і донецький “Шахтар-Академія”. У Бухаресті донеччани взяли гору над місцевим “Динамо” — 32:31. Найрезультативнішим у складі українського колективу став Скиба, який закинув десять м’ячів. Матч-відповідь відбудеться за тиждень у Донецьку. На жаль, удома програв португальському “Спортингу” (25:27) у першому матчі у розіграші Кубка Кубків “Портовик” із Южного.
Хокей
Будапешт. “Євро-челлендж”. Збірна України в групі виграла у Хорватії — 7:0, але поступилася білорусам — 3:4. У матчі за третє місце українці програли екс-чемпіонам світу словакам — 3:6. Фінал. Білорусь—Угорщина. 6:3.
Слід сказати, що на ці змагання тренер нашої команди Олександр Сеуканд викликав хокеїстів, котрі виступають у клубах СЄХЛ. Отже, це був далеко не найсильніший склад збірної України. Натомість білоруси посилилися гравцями з російських команд.
 Футзал
Національна збірна України стала переможцем першого кваліфікаційного раунду до ЧС-2004 у групі 4, що відбувся в Андоррі. Підопічні Геннадія Лисенчука перемогли збірні Казахстану (3:1) та Андорри (6:1), з шістьма очками посіли перше місце у своїй групі і вийшли до наступного кола змагань. Зазначимо, що на наступній стадії кваліфікації переможці груп зустрінуться після жеребкування у матчах плей-оф, щоб виявити володарів путівок на ЧС-2004.
 Баскетбол
Столичний “БК Київ” поповнив склад команди двома американцями. Причому обоє відомі як у НБА, так і в європейському баскетболі. Це Джон Кілістандт та Стів Гудріш.
Кілістандт провів у сезоні 1999-2000 років 16 ігор за “Лос-Анджелес Лейкерз”, а минулий рік відіграв у Німеччині, в “Альбі”. Гудріш має значно серйозніший послужний список і є найгучнішим на сьогодні придбанням серед українських баскетбольних клубів. Колишній гравець “Чикаго буллз”, “Філадельфії-76”, “Вашингтон віззарз”, “Нью-Джерсі нетс”. У вересні минулого року Стів з певних причин не закріпився у “Г’юстон роккетс”. Тому подався шукати ігрової практики до Європи. В Туреччині він виступав за “Даруссафаку”. Умови контрактів і терміни їх підписання з Кілістандом та Гудрішем не розголошуються.
 Футбол
Перемога дніпропетровського “Дніпра” у першому матчі 1/32 фіналу Кубка УЄФА дозволила Україні піднятися на 14-те місце у таблиці коефіцієнтів, за якою формується представництво команд у єврокубках на сезон 2005-2006 років. Перед цим ми перебували на 16-й позиції. Та блискуча перемога команди Кучеревського у Загребі підняла нас на два місця вгору. Така позиція дозволяє заявляти в Лізі чемпіонів дві команди. Причому головні суперники українців у боротьбі за місце у числі перших п’ятнадцяти — Польща, Австрія та Ізраїль — мають мізерні шанси після повторних матчів у Кубку УЄФА залишитися на дистанції.
При вдалому для нас розкладі, а це вихід “Дніпра” у наступний раунд Кубка УЄФА та перемога “Динамо” принаймні в одній зустрічі з двох у Ліги чемпіонів, Україна може піднятися й на 13-ту позицію, на якій нині перебуває Швейцарія.
Річ у тім, що єдиний представник країни смачного сиру, банків і точних годинників в єврокубках — “Базель” у першому матчі 1/32 фіналу Кубка УЄФА поступився вдома “Ньюкаслу” — 2:3. Тому навряд чи реально зможе вийде до наступного кола. Тепер Україна в рейтинг-листі УЄФА поки що відстає від Швейцарії на очко (на одну перемогу): 1. Іспанія — 71.726. 2. Англія — 55.903. 3. Італія — 55.668. 4. Німеччина — 48.489. 5. Франція — 48.489... 13. Швейцарія — 22.375. 14. УКРАЇНА — 21.375. 15. Польща — 21.250. 16. Ізраїль — 21.249. 17. Австрія — 21.125. 18. Норвегія — 20.400. ... 21. Росія — 17.916.