«Юсмаліани! 12 тисяч душ мають загинути як жертви за свідчення Матері Світу... Готуйтеся до цього, діти мої! Це ваш обов’язок — змити кров’ю своєю гріхи нещасного людства!» (Із газети «АТМА» за 1990 р.).

«Біле братство», яке активно діяло в Україні з 1990 р., відрізнялося від решти релігійних сект тим, що його прапором була жінка, і походження культу — цілком вітчизняне.
Тодішні київміськадміністрація та Кабмін дуже лояльно ставилися до діяльності братства. Так, секта не мала жодних проблем ні з реєстрацією, ні з одержанням дозволів на оренду приміщень для зборів. Хоча вже тоді було очевидно, що практично вся доктрина «Білого братства» була просякнута ненавистю і злістю до тих, хто не приймав їхнього вчення. Їх проклинали, обіцяли швидку смерть від тяжких хвороб. Але й «обраним», вірним носіям ідеології, жилося теж не солодко.
Із інтерв’ю Віктора Шокіна, заступника Генерального прокурора України, що наведено на сайті http://monlіne. org. ua/: «...Добовий режим «братів» нагадував табірний, з тією відмінністю, що злочинцям давався час на сон, а сектантам — ні.
Замість повноцінного сну їм приписано було кілька разів за ніч вставати з ліжок і молитися. Їхній раціон, що включав у себе якісь ріденькі кашки, разом із безсонними ночами і призводив до того, що дедалі більше юсмаліан потрапляли до лікарень. У той час як сектанти вели напівголодний спосіб життя, їхні «святі» Юрій Кривоногов та Марія Деві Христос (Марина Цвигун) не «вилазили» із закордонних відряджень. Звідки вони брали гроші на всі ці вояжі і на випуск друкованої продукції, що виходила мільйонними тиражами? Мені здається, самими лише пожертвуваннями тут не обійшлося, адже якщо подивитися на географію поїздок керівництва, з’ясовується, що вони не були тільки в Гренландії та в Антарктиді».
Страшний суд юсмаліани планували на 24 жовтня 1993 року. Але кульмінацією подій став прихід 10 листопада 1993 року 25 сектантів на чолі з Цвигун і Кривоноговим до Софійського собору в Києві. Міліція, посилена співробітниками спецпідрозділів, вигнала їх з храму і заарештувала. Собору було завдано збитків на суму, за різними оцінками, від 50 до 69 млн. карбованців (у цінах 1993 р.). Почалося слідство у справі про «Біле братство», а незабаром було оприлюднено сенсаційні викриття про те, що сектою завдано збитків душевному та фізичному здоров’ю людей. Міліція затримала 616 осіб, зокрема — Кривоногова та Цвигун.
Марина Цвигун була засуджена Київським міським судом 9 лютого 1996 р. на чотири роки позбавлення волі у ВТК загального режиму, а Юрій Кривоногов — на сім років посиленого режиму.
Страшно те, що загроза зомбування молоді України усе ще зберігається. Щосили розкручують інтернет-сайт секти (створено 2000 р.), випускають книжки, знімають фільми. Марина Цвигун повернулася до Донецька, вийшла заміж і збирає нових «білих братів», розгорнувши активну діяльність у Запорізькій, Дніпропетровській та Донецькій областях. І на сьогоднішній день адептів «Великого Білого братства» знову нараховується не так вже й мало.