Рятівну пропозицію, яка, вірогідно, найближчим часом стане керівництвом до дії у багатьох регіонах, висунули в Полтавській облраді. Там, інформує УНІАН, щоб нормалізувати ситуацію на продовольчому ринку області, хлібопекарням рекомендують випікати дієтичний хліб з кукурудзяного борошна.

Рішення «Про хід виконання Програми з нормалізації ситуації на продовольчому ринку області та підтримці аграрного сектору Полтавщини» прийняли депутати облради. Пропозицію рекомендувати хлібозаводам пекти буханці з кукурудзи виніс на розгляд сесії депутат Анатолій Пахомов. За його словами, Полтавщина може забезпечити вдосталь хлібозаводи кукурудзяним борошном і випікати недорогі види хліба для малозабезпечених верств населення.
На президентському рівні також роблять кроки щодо нормалізації ситуації на внутрішньому ринку збіжжя. Леонід Кучма підписав закон, яким до 1 січня 2004 року звільняються від оподаткування операції із ввезення на митну територію України зернових і подовжено з 31 грудня 2003 року по 1 червня 2004 року чинність нульової ставки мита на зерно.