Зберегти вирощені овочі — справа не з простих. Ідеальними для зберігання були б низька вологість і постійна температура — від 0 до +40С. Але, приміром, у квартирі такі вимоги складно виконати. Доводиться йти на хитрощі. Ось деякі поради досвідчених городників.
n Картопля краще зберігається разом з буряком.
n Моркву дуже складно зберегти, не допустивши проростання чи підмерзання. Існує кілька методів зберігання моркви. Можна нею набити трилітрові банки, а при настанні морозів закрити кришками; або вкласти коренеплоди в ящик, пересипавши піском. Другий спосіб дуже ефективний, але трохи незручний за умов міської квартири.
n Цибулю можна зберігати в холодному кутку кімнати при температурі нижче 180С або на балконі, але головне — щоб температура була постійною (тобто треба вибрати один з методів).
n Пізню капусту не складно зберегти на балконі аж до квітня, але за настання дуже сильних морозів її все-таки доведеться заносити до кімнати.
n Для брюссельської капусти є оригінальний спосіб зберігання. Качанчики складають у поліетиленові пакети, які щільно зав’язують і кладуть у холодильник. Зазвичай качанчиків не буває багато, тому місця в холодильнику має вистачити.