Заява депутатської фракції політичних партій Промисловціві підприємців України та «Трудова Україна»
Депутати фракції політичних партій Промисловців і підприємців України та «Трудова Україна» свого часу були серед ініціаторів висунення на посаду Голови Верховної Ради України лідера виборчого блоку «За Єдину Україну!» Володимира Михайловича Литвина.
Свою діяльність на цьому надзвичайно відповідальному посту В. Литвин підпорядковує головній меті — ефективній організації законотворчого процесу в парламенті, консолідації всього депутатського корпусу на законодавче забезпечення розв’язання злободенних соціально-економічних проблем.
Він блискуче оволодів мистецтвом управління Верховною Радою. Сьогодні цей факт визнає і більшість, і парламентська опозиція. Завдяки його виваженій позиції, вмінню знаходити спільну мову з політичними опонентами, Верховна Рада не раз успішно долала кризові ситуації і ухвалювала вкрай потрібні країні рішення.
Тому наша фракція заявляє про абсолютну безпідставність чуток про наміри скористатися ситуацією ймовірного переобрання Першого заступника глави парламенту Г. Васильєва і відкликати В. Литвина з посади Голови Верховної Ради.
Ми розцінюємо це як провокацію певних політичних сил, які воліли б розхитати крісло Голови Верховної Ради, втягнути парламент у чергову «спікеріаду», паралізувати його діяльність,  щоб зірвати бюджетний процес, зупинити конституційну реформу, на проведення якої виняткові повноваження має лише Верховна Рада України.
Ігор ШАРОВ,керівник фракції ППУ і «Трудова Україна».