Коли Голова Верховної Ради України Володимир Литвин достроково закрив пленарне засідання у четвер, 6 листопада, в парламентських кабінетах продовжилися міжфракційні переговори та консультації. Їх мета була одна: як знайти компроміс та розблокувати роботу парламенту?

На нараді в кабінеті глави парламенту лідери депутатських фракцій і груп домовилися обговорити питання про надання згоди на призначення Першого заступника Голови ВР Геннадія Васильєва на посаду Генерального прокурора України на пленарному засіданні у п’ятницю, але не приймати рішення з цього питання. Також було досягнуто домовленості заслухати звіт Голови Фонду державного майна України Михайла Чечетова, після чого об 11-й годині фракційні лідери мають знову зібратися на нараду для пошуку компромісу.

Координатор парламентської більшості Степан Гавриш заявив: оскільки блокування Верховної Ради триває, «більшовики» вже тепер готові перейти до Українського дому й приймати рішення там. Однак Голова Верховної Ради Володимир Литвин висловився категорично проти нової «оксамитової революції» та переходу депутатів з історичної будівлі на вул. Грушевського в якесь інше приміщення. Адже нині більшість тих, хто здійснював «оксамитову революцію» у 2000 році, визнають, що багато рішень, які приймалися тоді в Українському домі, обернулися проти них самих. «Навіщо закладати прецедент, який обернеться проти наступного покоління депутатського корпусу. До того ж не можна двічі ввійти в одну річку», — наголосив В. Литвин.

Глава парламенту також висловив переконання, що ротації всього керівництва Верховної Ради не відбудеться, хоча такі заяви й лунають з боку деяких народних депутатів. «У нас є сверблячка дострокових виборів Президента. Потім скажуть — давайте змінювати уряд щодня, щоб усі встигли взяти участь у його роботі, а потім щодня мінятимемо керівництво Верховної Ради, щоб усі 450 народних депутатів змогли взяти участь у керівництві парламентом», — відзначив В. Литвин. Говорячи особисто про себе, Володимир Литвин підкреслив, що йому є про що звітувати перед парламентом.