Ми вже розповідали про спробу перевороту в НСПУ та постановників заколоту. Очевидно, близький сусід Спілки письменників — адміністрація Президента — вирішив, що журналістів йому вже вдалося втихомирити і тепер настав час узятися за приборкання літераторів. Але «кращому юристу» останнього «історичного періоду» поки що не вдалося вибороти звання «кращого критика року». Днями Печерський місцевий суд Києва заборонив реєстрацію у відповідних органах протоколу і рішення зборів «альтернативної» групи письменників, згідно з якими замість «нашоукраїнця» Володимира Яворівського головою Спілки було обрано «незалежну» Наталю Околітенко, а до статуту організації внесено зміни.
Таке рішення суд ухвалив після розгляду позовної заяви ветерана НСПУ Володимира П’янова до Спілки письменників з-під «стягу» пані Околітенко, у якій автор вказує на нелегітимність «лісових» зборів. Ухвалу, звичайно, можна оскаржити у встановленому законом порядку. І, напевно ж, її оскаржать: недаремно «правники» з вулиці Банкової гнали автобуси з номерами «АП» в затишний куточок підстоличної Пущі і тратилися на матеріальний харч для людей духовного фронту. Тут дивує інше: непокора «печерській політиці» ще одного суб’єкта владних пагорбів — місцевого суду.
На прес-конференції, що відбулася після судового засідання, В. Яворівський повідомив, що рішенням НСПУ Н. Околітенко та ще кількох активних учасників альтернативних зборів виключено з офіційної Спілки письменників. Докладніше про ці події — в наступному номері.