Біля обласного музично-драматичного театру веремія. Люди йдуть на звіти-концерти аматорських мистецьких колективів Черкащини. Нині це головна подія культурного життя обласного центру. У січні наступного року Шевченків край відзначатиме 50-ліття утворення Черкаської області, а в березні — 190-ту річницю від дня народження великого Кобзаря. Цим датам і присвячене розмаїте мистецьке дійство.
Щосуботи зала театру переповнена. Концерти безплатні. Послухати багатоголосу українську народну пісню, рідне слово йдуть люди різного віку.
— Для нас це справжнє свято, — охоче поділилася враженнями Марія Миколаївна Бондаренко, колишня вчителька. — Бо вже стомилися від безбарвних виконавців, котрих «розкручує» телебачення. Концерти народних хорів, гуртів — це як ковток свіжого повітря.
Поспішають також черкащани оглянути перед концертом різноманітні виставки. Що тільки не демонструють райони на цих показах! І кращі товари своїх підприємств та фірм, і витвори народних майстрів, і дари полів та садів. Не обминають відвідувачі і куточок «Голосу України». Група підтримки у фірмових «голосоукраїнських» футболках і кепках дзвінко закликає люд передплачувати «найправдивішу і найінтелектуальнішу газету країни».
— Всього за 39 гривень і 60 копійок ви можете виграти автомобіль! — з чарівною посмішкою гукає Аня Купряшина.
— За 3 гривні і 30 копійок ваші вечори не будуть самотні! — вторить їй Інна Титаренко. — Цілий місяць ви будете з надійним другом — «Голосом України»!
До дівчат підходять відвідувачі. Знайомляться з умовами передплати, з призами газети. Кожному, хто не відходячи «від каси» стає читачем парламентського видання, «волонтери» «ГУ» дарують календар. А хто, до прикладу, надумає передплатити на півсела — той одержить фірмову дорожню сумку «Голосу України».
«Зачин» передплаті зробило подружжя Надії Іванівни та Віктора Степановича Горідьків, працівників сільського господарства з Черкаського району.
— Я хочу виграти машину, — весело сказала Надія Іванівна. — Тож виписуйте нам, дівчата, квитанцію на рік!
Згодом відбувся концерт художніх колективів Черкаського та Смілянського районів. Глядачі щедрими оплесками нагороджували народні хори з сіл Будище, Руська Поляна, Леськи, Свидівок. Вітали троїстих музик з Байбузів, чоловічий квартет з Хуторів... А наша група підтримки оцінювала солістів. Бо слід було визначити двох переможців конкурсу на приз «Голос України» — «Кращий голос Черкащини».
Юні співачки Люба Тройчук та Люда Черненко стали призерами «Голосу України». Їм вручено журналістський «обладунок» —фірмові футболки, кепки, ручки, календарі. На концертах наші призери неодмінно співатимуть пісню-гімн «Голосу України».
На наступному концерті обласного огляду-конкурсу звітуватимуть творчі самодіяльні колективи Городищенського та Драбівського районів. Пошукаємо кращий голос Черкащини й серед них.