«Усі, хто порушував порядок, так чи інакше нестимуть відповідальність», — так на прес-конференції прокоментував міський голова Донецька Олександр Лук’янченко події 31 жовтня, які призвели до зриву з’їзду блоку «Наша Україна».
Голова заперечив причетність працівників трамвайно-тролейбусного управління до розвішування на дротах високої напруги розтяжок із гаслами проти Віктора Ющенка. За його словами, ці гасла було встановлено самовільно. Відповідаючи на запитання, чи давала місцева влада дозвіл на розташування біг-бордів із нацистською символікою, міський голова сказав, що офіційного дозволу на встановлення будь-якої реклами не потрібно. А чутки буцімто фірма «Плазма», яка розвішувала антиющенківські біг-борди, належить синові Віктора Януковича, Олександр Лук’янченко назвав «чистісінької води брехнею».
З приводу того, що студентів знімали із занять і відправляли на пікетування, міський голова сказав: «А що, так із занять не йдуть? Будь-який студент може, вправі». Керівник міста також зазначив, що йому нічого не відомо про масове розпиття горілчаних напоїв у натовпі пікетувальників.
Провину за те, що сталося в Донецьку, міський голова покладає на організаторів з’їзду: «Треба було думати, які будуть наслідки, запрошуючи із Донецька 27 делегатів, а з інших регіонів — тисячу. Не підготувавши, не зробивши соціологічного зрізу». Олександр Лук’янченко дорікнув представникам «Нашої України» в тому, що ніхто з них ані письмово, ані усно не звертався до міської влади з приводу проведення з’їзду. До того ж, за його словами, керівники «НУ» вели себе «дуже самовпевнено. Вважали, що вони приїдуть сюди і все проведуть».
Донецьк.
Силовики перевірятимуть дотримання законності
Президент України Леонід Кучма доручив Міністру внутрішніх справ Миколі Білоконю і Голові Служби безпеки Ігорю Смешку перевірити дотримання законності під час проведення акцій блоком «Наша Україна» в Херсоні, Донецьку і Львові. Про це йдеться на офіційному сайті глави держави.

Результати перевірки Леонід Кучма просить оприлюднити через засоби масової інформації, громадськість і Верховну Раду.