Футбол. Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу. Перший матч. 22 квітня.

«Атлетико» (Іспанія, Мадрид) — «Челсі» (Англія, Лондон). 0:0.

«Атлетико»: Куртуа, Гуанфран, Міранда, Годін, Філіпе Луїс, Рауль Гарсія (Вілья, 86), Габі, Маріо Суарес (Соса, 80), Коке, Дієго (Туран, 60), Дієго Коста. Тренер — Дієго Сімеоне.

«Челсі»: Чех (Шварцер, 18), Аспілікуета, Кегілл, Террі (Шюррле, 73), Коул, Давид Луїс, Обі Микель, Лемпард, Рамірес, Вілліан (Ба, 90+4), Торрес. Тренер — Жозе Моуріньо.

Рефері — Йонас Ерікссон (Швеція).

Мадрид. Стадіон «Вісенте Кальдерон». 52 560 глядачів.

Від цих обережних суперників можна було очікувати такого перебігу подій на полі. Обидві команди явно не прагнули викладати всі карти в першій зустрічі, ризикувати, боячись припуститися помилки й наразитися на гостру контратаку. До речі, ці колективи вміють грамотно їх проводити, що збільшувало побоювання обох суперників.

Трохи активнішими були мадридці — як і належить господарям, атакували жвавіше. Та попри це, футболістам «Челсі» протягом більшої частини матчу вдавалося тримати їх подалі від своїх воріт. Але після втрат Чеха й Террі (через травми) лондонці надто пригорнулися до воріт. Відтак, кінцівка зустрічі пройшла за потужного натиску «Атлетико», який дуже серйозно загрожував воротам Шварцера.

Однак підопічні Жозе Моуріньо все-таки зуміли вистояти, не пропустили. А це значить, що доля протистояння вирішиться за тиждень на лондонському стадіоні «Стемфорд Бридж».

На знімку: Гуанфран (ліворуч) та Вілліан.

Фото uefa.com.