Cьогодні, напередодні Дня української мови та писемності, в селі Верхнє Синьовидне Сколівського району на Львівщині відкриється Четвертий міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика. Його організували Міністерство освіти і науки, Ліга українських меценатів і Освітня фундація Петра Яцика. У рідному селі великого мецената зберуться гості зі всієї України, щоб вшанувати його пам’ять і засвідчити свою любов до рідної мови і землі.
За звання кращого знавця мови калинової змагатимуться мільйони школярів та студентів не лише з нашої країни. 
Організаторів і учасників Четвертого міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика із знаменною подією сердечно привітав і Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
«Конкурс знавців української мови, — йдеться у привітанні, — це не лише одна з багатьох форм поглиблення знань, а й спонука до всеукраїнського діалогу про нашу мову, освячену творчістю геніїв... Поставивши на сторожі слово, на сторожі братів німих, Тарас Шевченко продемонстрував творче начало української мови у піднесенні, духовному вивищенні й об’єданні нашого народу. Впродовж кількох століть саме українська мова була потужним консолідуючим началом і опорою духу нації: адже є мова — є народ!».
Глава парламенту переконаний, що головне — послідовна й невтомна праця на ниві української мови, відповідальне ставлення до життєдайного джерела нашої духовності і неповторності серед інших народів — має нас об’єднати і додати творчої наснаги.