Парламентський Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР України рекомендував Голові Верховної Ради Володимиру Литвину повернути до Генпрокуратури подання щодо отримання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народних депутатів фракції БЮТ Степана Хмари і Олександра Турчинова. Про це повідомив заступник голови регламентного комітету В’ячеслав Коваль.
За його словами, в рішенні також зазначено, що внесення Генпрокуратурою подання щодо отримання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності парламентаріїв, на затримання чи арешт є неможливим до ухвалення ВР відповідного закону.
У липні цього року до парламенту передано подання щодо притягнення до криміналної відповідальності лідера «бютівців» Юлії Тимошенко, Степана Хмари та Олександра Турчинова, яких звинувачували в перевищенні службових обов’язків і втручанні в діяльність столичного лук’янівського СІЗО.
Звільнили під підписку
Апеляційний суд Києва звільнив під підписку про невиїзд колишнього начальника департаменту кримінальної розвідки МВС України Олексія Пукача, якого звинувачують у зловживанні службовим становищем.
Зокрема, за словами представника Генпрокуратури Ігоря Дегтярьова, О. Пукач дав доручення знищити документи, які допомогли б пролити світло на вбивство Георгія Гонгадзе. Це, стверджував І. Дегтярьов, були єдині документи з інформацією про конкретних осіб, які стежили за журналістом. На момент знищення документів у МВС уже було доручення Генпрокуратури про їх вилучення.
Водночас адвокати О. Пукача заявили, що Генпрокуратура посилається лише на усні свідчення. А адвокат Ігор Фомін був здивований тим, що особи, які знищили документи, є лише свідками.
До речі, представники прокуратури попередили допитливих журналістів: справа є державною таємницею, бо містить дані про особовий склад секретних служб МВС. 
Вибух
Очевидці розповідають, що вибух, який пролунав на Рейтарській вулиці у старому центрі столиці 4 листопада, мав потужний заряд. Фахівці вже встановили, що у салоні джипа-тойоти біля водія була прилаштована вибухівка, що еквівалентна 300 грамам тротилу.
Господар авто Володимир Кисіль є депутатом Голосіївської райради у м. Києві і, як повідомили редакцію, входить до складу постійної депутатської комісії з питань власності, оренди та приватизації майна.
Того дня, зупинившись на вул. Рейтарській, він залишив машину і зайшов у кафе «Двері». В авто зоставалося троє: водій, чоловік і жінка.
Очевидці розповідають, що коли Володимир Кисіль повернувся, іномарка рушила з місця. Вибух пролунав через кілька секунд, авто загорілось.
Найбільше постраждали водій і пасажир, який сидів поруч. Стан потерпілих тяжкий, і вони перебувають у реанімації. Сам Володимир Кисіль і пасажирка пережили глибокий стрес, але значних поранень не зазнали.
Міліція порушила кримінальну справу за статтею 263 КК (незаконне застосування зброї, боєприпасів та вибухових речовин). Ведеться слідство. Призначаються необхідні експертизи. Оперативно-слідчу групу очолює начальник київської міліції генерал-лейтенант Олександр Міленін.
Стосовно версій. Як завжди, їх не бракує. Найближчі, що розглядаються правоохоронцями, — «бомба» перевозилися у салоні «джипа» і спрацювала через необережність.
Інша версія — на депутата райради готувався замах.
Вл. інф.