Цими днями в усіх регіонах нашої держави відбувається різке зростання цін на хліб, що завдає болючого удару переважній більшості українців, для яких хліб —головний продукт харчування. Як завжди, влада намагається списати все на погодні умови. Однак аграрна криза та стрибок цін на хліб це рукотворні події, спричинені не небесною, а земною канцелярією. Кабінет Міністрів Віктора Януковича не зміг запобігти зростанню цін на хліб і разом із парламентською більшістю, яка його сформувала, несе цілковиту відповідальність за ситуацію, що склалася.
Та громадяни мають знати: в Україні живуть люди, які з вигодою для себе розпродали врожай минулого року, а тепер продовжують заробляти на штучно створеному дефіциті; які за безцінь скупили у селян врожай поточного року, а нині втридорога перепродують його населенню, отримуючи надприбутки.
Ми вимагаємо негайного розгляду на пленарному засіданні Верховної Ради ситуації на ринку хліба із обов’язковою участю Прем’єр-міністра Віктора Януковича.
Найвищі представники влади мають чесно розповісти народу, як довго ще слід затягувати паски, чи це —останній до нового врожаю стрибок цін, чи таке відбуватиметься ще неодноразово.
Ми вимагаємо надання інформації про заходи із захисту найменш соціально захищених верств населення.
Нас обурює, що замість розв’язання кризи на продовольчому ринку, влада займається нагнітанням політичної напруженості, переслідуванням політичних опонентів, намагається позбавити громадян права обирати собі керівництво тощо. Все це робиться з метою відволікання уваги громадян від нагальних соціально-економічних проблем. Але люди хочуть знати правду про хліб.
Від фракції «Наша Україна» — В. А. Ющенко.
Від фракції Комуністичної партії України —П. М. Симоненко.
Від фракції Соціалістичної партії України — О. О. Мороз.
Від фракції Блоку Юлії Тимошенко — Ю. В. Тимошенко.
4 листопада 2003 року.