Тюремно-театральний проект «Арабесок», наче камінчик, кинутий у воду, спровокував низку «концентричних» проектів: соціологічне дослідження, фотовиставку, документальний фільм. Кожен з них — спроба під іншим кутом зору поглянути на них і на нас, два паралельні світи, два модуси реальності...
Бачимо в’язницю — як місце на межі буття і небуття, існування й неіснування: все свідчить про те, що таке місце є, але хто знає, де воно?.. Для більшості з нас усе це не має жодного стосунку до справжності, реальності. Як сон.
Фотовиставка «Ілюзії» і документальний фільм «Зони зради» спробують побачити прозорість межі.
Виставка «Ілюзії» є частиною великого проекту-експерименту «Z/Z: Зони зради. Мистецтво: соціальні проекції». «Зони зради» — проект, у межах якого «Арабески» показали виставу «Маленька п’єса про зраду» в п’яти колоніях Харкова. Майже цілодобовий процес спілкування з в’язнями фіксувала фото- чи відеокамера.
Виставка триватиме з 4 по 20 жовтня нинішнього року. Виставка працює: 15.00—19.00, понеділок—субота. Адреса: Британська рада, вул. Г. Сковороди, 4/12, 3-й поверх «Z/Z: Зони зради».