Події навколо братів Кличків (їхні поєдинки то призначають, то скасовують) постійно тримають у напрузі всіх прихильників спорту України. Та життя триває, а у нас є й інші боксери. Можливо, не такі знамениті, як оті популярні брати. Однак і вони — честолюбні чоловіки і сповнені гарячого бажання побитися і за себе, і за державу. Тому нас дуже цікавить, що відбудеться найближчим часом у царині професійного боксу за участю українських атлетів. Про це нам розповідає заслужений тренер країни, президент НЛПБУ Михайло ЗАВ’ЯЛОВ:

— Головною подією, не без підстав, вважаю майбутній поєдинок нашого славетного чемпіона, важковаговика Олександра Гурова за європейський титул з італійцем П’єтро Ауріно. На жаль, майбутній суперник, як кажуть, вже двічі «зривався з гачка». І щоразу дату бою відкладали.

Причини висувалися різні: то травма руки, то ноги. Але маємо інформацію, що справа зовсім в іншому і досить прозаїчна: «малюк» П’єтро просто заклопотаний проблемою скидання ваги. А ми тим часом потерпаємо, псуємо собі нерви. Адже до такої події треба ретельно готуватися. І не лише функціонально та психологічно, грошей це коштує чималих.

Так от, маємо листа з підтвердженням, що поєдинок відбудеться 22 листопада в Італії. Навіть і подумати страшно, що й третя спроба виявиться фальстартом. Якщо і тепер італійці крутитимуть, то виступимо з серйозною заявою на адресу Європейської боксерської ради.

— А що це за один — пан Ауріно?

— Це досвідчений боєць, свого часу був чемпіоном Європи серед любителів у напівважкій вазі. І на професійній арені він не знає поки що поразок.

— А як почувається Гуров?

— Нормально, готується в рідному Маріуполі під орудою свого незмінного наставника, заслуженого тренера України Сергія Бахмутова. Потім вирушить до Англії, де продовжить підготовку. Там є добрі спаринг-партнери.

— А за рахунок чого українець сподівається добитися успіху?

— Гуров досвідченіший, жорсткіший боксер. До речі, він вже чотири рази піднімався на вершину європейського боксу. І це буде його п’ята спроба...

— Що ж, нехай щастить Олександрові, за якого, немає сумніву, вболіватиме вся країна. А що ще відбудеться під патронатом НЛПБУ?

— У нас з’явилася ціла група перспективної молоді, яка рветься в бій. У цьому місяці дехто з новачків (прізвища називати поки що недоцільно) змагатиметься на рингах Англії та Франції. То будуть оглядові бої. Від них і залежатиме певною мірою їхня спортивна доля. До речі, серед них є й важковаговики, що особливо цікаво й інтригуюче.

— А в Україні плануєте якісь заходи?

— Звичайно. Наша команда і особливо почесні президенти ліги — народний депутат, Герой України Леонід Каденюк та народний депутат попереднього скликання Станіслав Сафронов — ведуть велику роботу для організації в якомусь із українських міст чергового яскравого фестивалю професійного боксу. Ми хочемо, щоб традиція проводити регулярно такі заходи в різних регіонах країни не порушувалася. Однак це залежить не тільки від нас. Хоча, повторюю, дуже старатимемося наступного року подарувати прихильникам боксу яскраве свято.