Уже екс-тренер московського «Динамо» Віктор Прокопенко призначений Рінатом Ахметовим спортивним директором футбольного клубу «Шахтар». Віце-чемпіони України після звільнення Яремченка, який обіймав у команді посаду спортивного директора та головного тренера, вже тривалий час шукали фахівця на цю посаду.
Можливість запросити Прокопенка з’явилася після закінчення чемпіонату Росії, де московське «Динамо», очолюване Віктором Євгеновичем, посіло шосту сходинку у російській Суперлізі. Лише в неділю з’явилася новина — Прокопенко залишає «Динамо». І менш ніж за добу він повернувся до Донецька, цього разу в ролі спортивного директора команди.
Нагадаємо, що Віктор Прокопенко у сезоні 1999—2000 років уже стояв біля керма донецької команди, виборовши з нею звання віце-чемпіона України. Але найбільше запам’ятався Донецьку Віктор Євгенович як тренер, з котрим «Шахтар» вперше у своїй історії пробився до Ліги чемпіонів. Однак, якщо у груповому турнірі ліги чемпіонів гірники виступили пристойно в компанії з «Арсеналом», «Лаціо» та «Спартою», посівши третє місце і отримавши путівку до Кубка УЄФА, то програш софійському ЦСКА в 1/16 фіналу тоді вирішив долю тренера. То був його останній матч біля керма донеччан. Проте Ахметов не захотів відпускати фахівця, призначивши його віце-президентом клубу. На цій посаді Прокопенко працював до квітня 2002 року, до моменту, коли його запросило до себе московське «Динамо».
Утім, друге пришестя Віктора Прокопенка до «Шахтаря» не варто розглядати лише як прагнення посилити кадровий потенціал гірників. Не виключено, що готується можлива заміна Шустера. На випадок фіаско німецького фахівця в нинішньому чемпіонаті України. Але все це лише припущення і не більше.
Виконком УЄФА — в Києві
Учора до Києва рейсом з Гельсінкі прилетів президент УЄФА Леннарт Йоханссон. А ще раніше до столиці України прибув виконавчий директор УЄФА Герхард Айгнер. Під вечір високоповажні гості разом із президентом ФФУ, народним депутатом України Григорієм Суркісом відкрили перший у нашій країні футбольний міні-майданчик зі штучним покриттям п’ятого покоління на Нивках, у школі-інтернат для дітей-сиріт №3.
Сьогодні в першій половині дня члени виконкому УЄФА проведуть своє засідання. А ввечері в готелі «Національний» відбудеться прес-конференція, в якій візьмуть участь Леннарт Йоханссон, Герхард Айгнер та Григорій Суркіс. 6 листопада виконком УЄФА продовжить роботу в Києві.
Мінімальна перемога киян
Чемпіонат країни. 14-й тур. «Оболонь» — «Таврія». 1:0. 1 100 глядачів. Гол: Нивінський, 47.
Лише результати
Футбол. Ліга чемпіонів. Групові турніри. 4-й тур.
Група Е. «Панатінаїкос» (Греція) — «Штутгарт» (Німеччина). 1:3. «Манчестер Юнайтед» (Англія) — «Рейнджерс» (Шотландія). 3:0. «Штутгарт», «Манчестер Юнайтед» — по 9 очок, «Рейнджерс» — 4, «Панатінаїкос» — 1.
Група F. «Порту» (Португалія) — «Марсель» (Франція). 1:0. «Партизан» (Сербія) — «Реал» (Іспанія, Мадрид). 0:0. «Реал» — 10, «Порту» — 7, «Марсель» — 3, «Партизан» — 2.
Група G. «Лаціо» (Італія) — «Челсі» (Англія). 0:4. «Бешикташ» (Туреччина) — «Спарта» (Чехія). 1:0. «Челсі» — 9, «Бешикташ» — 6, «Спарта» — 4, «Лаціо» — 4.
Група Н. «Сельта» (Іспанія) — «Аякс» (Нідерланди). 3:2. «Брюгге» (Бельгія) — «Мілан» (Італія). 0:1. «Мілан» — 7, «Аякс» — 6, «Сельта» — 5, «Брюгге» — 4.
За Кубок України
У ПФЛ провели жеребкування пар 1/4 розіграшу Кубка країни. Отже, зустрічаються: «Динамо» (Київ)—«Іллічівець» (Маріуполь), «Сталь»—«Шахтар», «Металург» (З)—«Чорноморець», «Дніпро»—«Таврія».
Матчі відбудуться 22—23 і 29—30 листопада.