Фракція політичних партій Промисловців і підприємців України та «Трудова Україна» підписала угоду про співпрацю та взаємодію з Київським національним університетом культури та мистецтв.

Як наголосив керівник фракції Ігор Шаров, необхідність цього договору продиктована насамперед недосконалістю законодавчої бази в галузі культури. «Підписанням угоди ми започатковуємо кампанію законодавчих ініціатив у сфері культури, — зазначив І. Шаров. — Ми не підмінятимемо роботу уряду чи профільних парламентських комітетів, а прагнемо стимулювати їх до пліднішої роботи».
Один із ключових законопроектів, який нині перебуває на розгляді у Верховній Раді, — Кодекс законів про культуру, автором якого є народний депутат України, член депутатської фракції ППУ і «Трудова Україна», почесний ректор Київського національного університету культури і мистецтв Михайло Поплавський. Цей документ об’єднує майже півтора десятка законів про культуру. М. Поплавський наголосив, що культура має стати не залишковим, а одним із пріоритетних напрямів державної політики. Він відзначив, що за роки незалежності в Україні, на жаль, досі не прийнято такі важливі закони, як про гастрольно-концертну діяльність, про театральну діяльність, соціальний захист працівників культури, особливо на селі. А реформувати соціально-культурну сферу та витягнути її зі злиднів можна, лише змінивши підходи до культури та відповідну законодавчу базу.
За підсумками «круглого столу», що передував підписанню угоди, вирішено направити до уряду резолюцію з пропозиціями до законодавства про культуру.