«Ми надаємо винятково важливого значення розвитку відносин із Сербією і Чорногорією», — зазначив Голова Верховної Ради України Володимир Литвин під час зустрічі з Президентом Сербії і Чорногорії Светозаром Маровичем. Сторони обговорили перспективи двосторонньої співпраці в політичній, економічній, культурній сферах, а також у галузі науки.
Володимир Литвин висловив сподівання, що візит пана Маровича дасть змогу вивести двосторонні відносини на якісно новий рівень. Український парламент зі свого боку, і передовсім група дружби з Сербією та Чорногорією, готові зробити все від них залежне для законодавчого забезпечення цієї співпраці й посилення взаємодії Києва та Белграда в міжнародних організаціях. Зокрема, в Раді Європи.
Голова ВР запевнив, що Верховна Рада зацікавлена в розвитку контактів з белградськими колегами і готова прийняти парламентську делегацію Скупщини. Президент Сербії і Чорногорії, який 7 років був главою парламенту Чорногорії, висловив переконання в тому, що парламент є ключовою інституцією демократії і без міжпарламентських контактів взаємовідносини наших країн не будуть ефективні. Светозар Марович запросив Володимира Литвина на чолі української парламентської делегації відвідати Белград.