Цей курорт унікальний. Знамениті слов’янські грязі та ропа, цілюща місцева мінеральна вода з бювету, найрізноманітніша сучасна медапаратура, чудодійне озеро Ріпне, висококваліфікований, привітний і уважний медперсонал — все це запорука вашого здоров’я.

— У трьох санаторіях «Ювілейний», «Донбас» та «Слов’янський», що розташовані на території курорту, — розповідає генеральний директор Слов’янського ЗАТ «Укрпрофоздоровниця» Віктор Яковленко, — тільки протягом дев’яти місяців цього року оздоровилося понад 10 тисяч осіб. Тут поліпшують своє здоров’я люди з хворобами периферійної нервової системи, з захворюваннями опорно-рухового апарату (артрози, артрити тощо), ті, що перенесли гострий інфаркт міокарда, з різними захворюваннями шлунка та кишкового тракту, простатиту та безпліддя у жінок. Навіть громадяни Турції, Ізраїлю, Росії приїздять до нас на лікування та відпочинок.

На Словкурорті для дітей, котрі постраждали внаслідок чорнобильської катастрофи, діє єдиний у державі Український республіканський центр реабілітації. Особливість центру — відновлення не тільки фізичного здоров’я підлітків, а й одночасне проведення медичної, педагогічної та психологічної реабілітації. Вже оздоровлено майже дев’ять тисяч школярів з Київської, Вінницької, Житомирської, Черкаської, Чернігівської, Луганської та Донецької областей.

 

Донецька область.