Після підписання протоколу про наміри між ВР Криму і Законодавчими зборами Краснодарського краю, який передбачає до кінця року в рамках угоди про співробітництво між кримськими та кубанськими депутатами розробити план діяльності спільної робочої групи, свій візит офіційна делегація кубанців завершила в уряді автономії. 
Підписано й протокол до угоди про «вікна» спрощеного перетину державного кордону в районі Керченської протоки: «Порт-Крим» — «Порт-Кавказ». Було вирішено відновити переговори і конкретну проробку проектів створення надійного транспортного коридору між Кримом і Таманню.
На прес-конференції політичну тональність колишніх різких висловлювань губернатора Кубані Олександра Ткачова ніби підмінили. Тузлу він назвав «відносно спірною територією», «її державна приналежність — це компетенція федеральної влади і відповідно українських колег цього ж рівня»; згадав, що в нього мама українка, батько — із запорізьких козаків, і зазначив: «ні в російського президента, ні у керівництва Краснодарського краю немає жодних політичних амбіцій,.. провокацій на кордоні не буде, в адміністрації краю вистачить сил і авторитету, щоб не допустити зіткнення». Гість висловив переконаність у тому, що питання з островом Тузла «вирішиться з урахуванням інтересів Росії та України», а дамба в Керченській протоці може стати основою для будівництва транспортного переходу між Кримом і Таманню, в якому мають бути зацікавлені обидві країни-сусідки. Краснодарський губернатор пропонує пересвідчитися: чи витримає гребля зимову негоду, а тоді й сідати за стіл переговорів.
Сергій Куніцин нагадав своєму колезі, що цей проект міждержавний і рішення мають ухвалювати президенти і глави урядів, та висловив готовність передати кубанцям усі розрахунки інших вже прорахованих українцями видів транспортного коридору з урахуванням можливих пасажирських і товарних потоків.
Найближчим часом в Краснодарі буде відновлено постійне представництво автономії, а в Сімферополі таку структуру має створити російська сторона.
 
Крим.