Ранкове та денне засідання 4 листопада
Ще до того як Голова Верховної Ради Володимир Литвин відкрив пленарне засідання, депутати із фракції «Наша Україна» заблокували парламентську трибуну. Вони вимагали негайно розглянути питання про події минулого тижня у Донецьку, коли було зірвано проведення форуму демократичних сил. «Нашоукраїнці» також наполягали заслухати в парламенті звіти міністрів внутрішніх справ та освіти, голови СБУ про події у Донецьку, утворити тимчасову слідчу комісію ВР.
Однак, згідно з попереднім рішенням парламенту, на цей день було заплановано голосування з більш як 70 питань (Верховна Рада прийняла зміни до Регламенту, за якими відтепер голосування відбуватиметься у вівторок та четвер). Володимир Литвин закликав свої колег «не демонструвати в залі агресію» і надав можливість виступити депутатам від фракцій та груп. 
Представник «Нашої України» Сергій Соболєв звинуватив у зриві форуму і донецьку, і центральну владу, заявивши, що «на території Донецької області діють не закони України, а закони зони». У свою чергу, і комуністи використали розминку для критики всієї системи влади. Лідер КПУ Петро Симоненко вимагав у головуючого заслухати цього дня питання про хліб і про відкликання українських миротворців з Іраку. Лідер фракції НДП Валерій Пустовойтенко також засудив події у Донецьку. «Такі події не повинні виникати у жодному регіоні, бо всі політичні партії рівні», — сказав він. Водночас лідер народних демократів застеріг не використовувати нагнітання ситуації у політичних цілях і запропонував заслухати питання про події у Донецьку у вівторок після 18-ї години.
Щоб розблокувати роботу парламенту, Голова ВР поставив на голосування пропозиції «Нашої України»: заслухати інформацію міністрів внутрішніх справ, освіти і голови СБУ з приводу подій у Донецьку та внести до порядку денного сесії проект парламентської постанови про утворення тимчасової слідчої комісії. Однак за обидві пропозиції проголосували лише 197 депутатів з опозиційних фракцій («Наша Україна», КПУ, СПУ і БЮТ). Блокування роботи парламенту тривало. Тож на вимогу двох фракцій Володимир Литвин був змушений оголосити перерву для консультацій.
Після перерви, яка затягнулася на півтори години, Голова Верховної Ради Володимир Литвин оприлюднив таку пропозицію: доручити парламентським комітетам з питань законодавчого забезпечення, правоохоронної діяльності та боротьби з організованою злочинністю і корупцією підготувати матеріали стосовно подій, пов’язаних зі зривом з’їзду «Нашої України» в Донецьку, та заслухати це питання о 18.30 на розширеному засіданні погоджувальної ради за участю міністрів внутрішніх справ, освіти та Голови СБУ. Проте представники «Нашої України» продовжували блокувати трибуну, ніби жодних домовленостей досягнуто не було. Володимир Литвин достроково закрив пленарне засідання.