Учора до Сімферополя прибула офіційна делегація кубанців на чолі з губернатором Краснодарського краю О. Ткачовим і Головою Законодавчих зборів В. Бекетовим. Підписано протокол про наміри між ВР АРК і Законодавчими зборами Краснодарського краю.
Домовлено до кінця року підписати угоду про співробітництво ВР АРК і Законодавчих зборів Краснодарського краю, створити спільну робочу групу кримських і кубанських депутатів, у рамках угоди розробити і підписати план роботи спільної робочої групи депутатів.
Приїхали кубанці на запрошення кримчан у відповідь на візит дружби кримської делегації, який з ініціативи керівництва автономії таки відбувся в Краснодарі минулого тижня. Хоча й після зволікання з рішенням губернатора Краснодарського краю Олександра Ткачова зустрітися з головою уряду автономії Сергієм Куніциним. А він наполягав на відповіді, чому не виконується сповна угода, укладена між сторонами в 1999 році, 16-м пунктом якої записано, що всі роботи, які мають проводити в цьому регіоні, повинні бути узгоджені передусім на рівні Краснодарського краю і Кримської автономії. 
Зустріч у Краснодарі зняла чимало непорозумінь, які виникли між обома сторонами у зв’язку з неоголошеним будівництвом одіозної дамби до українського острова Коса Тузла. Логічним завершенням візиту кримчан стало підписання меморандуму про дружбу і співробітництво обох регіонів. Ним, зокрема, передбачено розширення співробітництва в запобіганні і ліквідації надзвичайних ситуацій на території кожної зі сторін та створення двосторонньої узгоджувальної екологічної комісії, що вже працює.
Крим.