Виступаючи на місцевому телебаченні, народний депутат України Ганна Антоньєва звинуватила міську владу Кіровограда у бездіяльності.
Підкріплює Ганна Антоньєва свій висновок такими аргументами. Хліб у місті сягнув ціни в 1 гривню 70 копійок за 600-грамовий буханець. Можливо, що найближчим часом за нього доведеться віддавати до 2,30 — 2,50 гривень, бо запасів зерна в області обмаль. Ганна Антоньєва вважає, що ситуацію на хлібному ринку можна було втримати під контролем, однак депутати міськради замість використати за призначенням виділені для цього 300 тисяч гривень спрямували їх на закупівлю газу для місцевої теплоелектроцентралі.
Водночас, на думку Ганни Антоньєвої, передача самої ТЕЦ в оренду харківській фірмі «Високі енергетичні технології» має ознаки злочину. За її словами, статутний фонд фірми становить усього шістдесят тисяч гривень, тож орендарям немає звідки взяти грошей на переобладнання підприємства, як це обумовлюється договором, не можуть вони придбати й паливо для опалювального сезону. А виділені міськрадою 300 тисяч гривень ситуації не виправлять. Як наслідок — місто не матиме ні газу, ні дешевого хліба.
Тим часом у середу ВАТ «Кіровоградобленерго» в черговий раз за борги знеструмило міський водоканал. Місто із майже трьохсоттисячним населенням залишається без води і, відповідно, без тепла...
Кіровоград.