ФФУ розпочинає втілювати програму «Наше майбутнє». Спрямована вона на подальшу популяризацію та розвиток масового і дитячо-юнацького футболу. В рамках заходу передбачається надання кожному обласному центрові міні-майданчика розміром 22х14 метрів зі штучним покриттям п’ятого покоління, з бортиками, типу хокейної коробки, з вмонтованими воротами.
Право розпочати реалізацію програми національної федерації належить президентові УЄФА Леннарту Йоханссону, котрий сьогодні прибуває до Києва на засідання виконкому УЄФА. Цими днями у столичному інтернаті для дітей-сиріт буде встановлено перший майданчик. Ще один, як і обіцяв президент ФФУ Григорій Суркіс під час перебування у столиці Донбасу на початку вересня, — у донецькій загальноосвітній школі №61.
Федерація футболу України в останні два роки досить активно впроваджує курс, спрямований на відродження дитячо-юнацького футболу, котрий після 1991 року втратив чималу базу і нині потребує ефективних відновних заходів. Обрані національною федерацією шляхи розвитку цього вельми важливого й потрібного напряму дають певні результати.
Виховання якісної зміни у футболі — справа надзвичайно важлива і складна. Одним із пріоритетів у діяльності ФФУ є створення комплексної системи підготовки юних футболістів. Насамперед це стосується масового футболу. Великомасштабна програма розвитку шкільного футболу в Україні заслуговує на окрему увагу. Для цього було об’єднано зусилля Міністерства освіти і науки України та Федерації футболу України, результатом яких стало запровадження уроку футболу в загальноосвітніх школах, і відсотковий показник його постійно збільшується.
Наступний етап національної системи підготовки юних футболістів — змагання на призи клубу «Шкіряний м’яч», у яких беруть участь юні спортсмени віком від 11 до 13 років. Нарешті увінчує цю систему Дитячо-юнацька футбольна ліга, де з нинішнього року започатковано змагання для 20-річних.
Програма «Наше майбутнє» — черговий крок на шляху подальшого розвитку футболу та забезпечення вітчизняних команд, а саме українських професіональних клубів та національних збірних, висококласними виконавцями. Футбольні містечка передбачають можливість грати за будь-якої погоди. Зважаючи на те, що національна федерація ставить на меті забезпечення кожного регіону такими ігровими майданчиками, на яких, до речі, можна грати не лише у футбол, без підтримки обласних і міських адміністрацій, спонсорів, меценатів, ентузіастів і прихильників футболу важко розраховувати на ефективне запровадження цього проекту. До того ж на так званому верхньому полі національного спортивного комплексу «Олімпійський» ФФУ розпочала будівництво центру дитячо-юнацького футболу, до якого входитиме група міні-футбольних полів із синтетичним покриттям й обладнаними трибунами.
Комітет ФФУ зі зв’язків із громадськістю та ЗМІ.