Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 14-й тур.
«Динамо» — «Ворскла-Нафтогаз». 2:1. 3 500 глядачів. Голи: Рінкон, 26, Гавранчич, 86, з пенальті — Ідахор, 55.
«Шахтар» — «Дніпро». 1:1. 19 000. Вукич, 69 —Венглинський, 22.
«Металург» Зп — «Кривбас». 1:0. 3 000. Кашевський, 68.
«Борисфен» — «Арсенал». 0:2. 2 000. Омелянчук, 28, Арт. Карамян, 56. На 48-й хвилині киянин Кутарба не реалізував пенальті.
«Карпати» — «Чорноморець». 1:1. 4 000. Даниловський, 16 — Мітерєв, 86.
«Зірка» — «Волинь». 1:0. 1 500. Постолатьєв, 83.
«Іллічівець» — «Металург» Д. 2:2. 8 500. Кривошеєнко, 18, Аникеєв, 43, з пенальті — Деметрадзе, 80, Олексієнко, 88.
Ніхто не заперечуватиме, що центральним у турі, а може, й одним із найголовніших у першому колі, був поєдинок у Донецьку. Там лідер приймав дніпропетровців. І можна сміливо стверджувати, що гра вийшла. Вона була бойова і безкомпромісна. Щоправда, гості зазнали чималих кадрових втрат. Однак було видно, що вони вийшли на поле з однією метою — перемогти.
Слід сказати, що «Шахтареві» дуже поталанило, коли за рахунку 0:1 Венглинський міг забити і другого м’яча. Так само щастило гостям у другому таймі. Господарі безперервно атакували. Та лише раз добилися успіху. Одне слово, обидва колективи однаково заслужили на перемогу. Отже, нічия — цілком справедливий результат.
Євген Кучеревський («Дніпро»):
— З огляду на те, що ми вже давно не могли відібрати в «Шахтаря» бодай очко, результатом задоволені. Постаралися якомога краще підготувати футболістів психологічно. Переконували, що в поєдинку з таким суперником можна якнайкраще перевірити себе напередодні матчу Кубка УЄФА із загребцями. Зрештою, ми непогано контратакували. Однак для перемоги, либонь, не вистачило класу, майстерності.
Бернд Шустер («Шахтар»):
— Гра була складна. Мої підопічні доклали чимало зусиль, щоб виграти. Стосовно нашого суперника, то «Дніпро» — дуже хороша команда, котра вміє контратакувати. Чимало зусиль довелося докласти нам, щоб зрівняти рахунок. Хоча надалі могли вирвати перемогу. Радий, що добилися нічиєї, а не програли. Бо під завісу могли й поступитися.
Тепер про інші події. Напередодні матчу з київським «Динамо» заяву про звільнення написав тренер полтавської «Ворскли-Нафтогаз» росіянин Олег Долматов. Президент «Ворскли» Валентин Ульянов його відставку прийняв. Виконувачем обов’язків тренера полтавчан призначили наставника другої команди — Олега Моргуна.
Відставка Долматова не є несподіванкою. Це сталося після нищівної поразки «Ворскли-Нафтогаз» у матчі 1/8 фіналу Кубка країни (0:5) від маріупольського «Іллічівця». Долматов очолював полтавців трохи більш як два місяці. З ним у чемпіонаті «Ворскла» здобула дві перемоги, два матчі звела внічию і три програла.
Що стосується тренерських відставок у нинішньому чемпіонаті, то «Ворскла» стала третім колективом, котрий змінив керманича. За кілька днів до старту турніру в Запоріжжі «пішли» хорвата Каталінича і запросили Фоменка. У львівських «Карпатах» звільнили серба Голаца і повернули свого Маркевича. Хто наступний у цьому переліку тренерів? Російські ЗМІ розповсюдили, а наші підхопили інформацію, що нібито В`ячеслав Грозний має намір передислокуватися до самарських «Крильєв Совєтов» (там якраз іде у відставку Олександр Тарханов). Як на мене, такий можливий крок В’ячеслава Вікторовича не варто вважати нелогічним. Клуб із Самари має солідну фінансову базу, не бідує його президент Герман Ткаченко. А ось у Києві «Арсеналові» поки що дарують самі обіцянки. Що це за клуб, котрий не має ані власного стадіону, ані тренувальної бази? Такий собі приймак у рідному місті.
Тим часом «Ворскла» у Києві зіграла гідно. Примусила киян добряче похвилюватися. Коли орендований полтавцями в «Динамо» (Київ) форвард Лакі Ідахор упевнено й майстерно розпорядився м’ячем і влучно пробив низом, над господарями завис «дамоклів меч» втрати принаймні двох очок. Лише після цього чемпіон ввімкнув двигуна на повну потужність і таки видряпався на переможну гору. До речі, в цьому матчі не виступали: Федоров (дали відпочинок), Несмачний (дали можливість підлікуватися) і Леко (в нього на оці вискочив «ячмінь»). Але всі, за словами тренера динамівців, готуватимуться до матчу з «Арсеналом».
До речі, Михайличенко покритикував підопічних за те, що дехто з них був уже подумки в Лондоні. Через це втратили мотивацію. Однак команда після пропущеного гола виявила характер і знайшла сили поборотися за перемогу. Хоча все могло бути набагато простіше, якби Шацьких ще в першому таймі реалізував принаймні один момент з чотирьох, що мав. Така реалізація, звісно, непокоїть.
*** 
Першість країни. Перша ліга. 15-й тур. «Нафтохім-Академія» — ЦСКА. 0:1. «Миколаїв» — «Полісся». 4:1. «Шахтар-2» — «Зоря». 1:1. «Арсенал» — «Спартак» С. 3:0. «Нафтовик» — «Металіст». 2:0. «Система-Борекс» — «Нива». 1:1. «Динамо-2» — «Карпати-2». 2:0. «Закарпаття» — «Спартак» І-Ф. 3:1. «Сталь» — «Красилів-Оболонь». 5:0. Лідирують: «Закарпаття» —31 очко, «Металіст» — 30, «Сталь» — 27, «Динамо-2» — 26.