Президент Росії відправив у відставку «хранителя печатки» — главу своєї адміністрації Олександра Волошина. Український обиватель про скандального Волошина довідався нещодавно. Він пропонував «бомбу на острів Тузла скинути». Однак для російської політики відставка Волошина — знакова подія. По суті, в історію йде епоха Бориса Єльцина. Олександра Волошина вважали «останнім могіканином родини» — так називали у Росії людей Бориса Миколайовича, що залишалися при владі.

На зміну «московським» у Кремль прийшли «пітерські». Новим головою адміністрації призначено Дмитра Медведєва, який до цього хоча і був заступником Волошина, але представляв у путінському оточенні «людей влади із Санкт-Петербурга». Отже, нинішній президент РФ лише під кінець свого першого терміну зміг узяти до рук усю повноту влади в Росії. Саме арешт олігарха Михайла Ходарковського і його рахунків свідчить, що «люди Путіна», а точніше, російські спецслужби відтепер контролюватимуть сучасну історію Росії.
Відставка Олександра Волошина внесе істотні корективи й у розстановку політичних сил в Україні. І в Росії, і в Україні знають про довірчі й тісні стосунки Волошина і голови адміністрації Президента України Віктора Медведчука. Останні три-чотири роки жодна значуща подія в україно-російських міждержавних відносинах не проходила без консультацій цих політиків. Волошин був частим гостем на Банковій, у важкі часи «ділився досвідом зі своїм українським колегою». Тільки Віктор Медведчук міг організувати зустріч із Володимиром Путіним українських високопоставлених чиновників, але сьогодні цього ресурсу не стало. Що автоматично призведе до послаблення позицій бізнесу і політики, називаних в Україні «російським вектором».
Москва.