Указом Президента Леоніда Кучми Святослава Піскуна звільнено з посади Генерального прокурора України.
Таке рішення глава держави прийняв після ознайомлення з поданням Координаційного комітету з питань боротьби з організованою злочинністю при Президентові. Комітет розкритикував роботу Генпрокурора, звинувативши його в «надмірній політизації органу в цілому та створенні особистого іміджу», а також у «низці порушень, які завдають шкоду авторитетові прокуратури та державі загалом».
Координатор парламентської більшості Степан Гавриш вважає позицію Президента щодо звільнення С. Піскуна цілком логічною. Коментуючи указ глави держави, С. Гавриш підкреслив, що президентське рішення має «достатньо передбачуваний» вигляд в умовах, коли Генеральна прокуратура робить «політичні акценти» в своїй роботі, а не забезпечує законність.
Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко вважає відставку Генерального прокурора «значним просуванням» в разслідуванні справ про вбивство журналістів Георгія Гонгадзе та Ігоря Александрова.
Під час інтерв’ю голова комітету зазначив, що парламент має «терміново розглянути» це питання в сесійній залі, заслухавши доповідь С. Піскуна, глави Державної податкової адміністрації Юрія Кравченка та інших посадовців, яких так чи інакше згадували експерти та ЗМІ у зв’язку зі «справою Гонгадзе». М. Томенко заявив, що в понеділок, 3 листопада, на засіданні погоджувальної ради депутатських фракцій і груп має бути прийнято рішення про розгляд у сесійній залі інформації у «справі Гонгадзе».
Голова комітету вважає, що парламент — єдиний орган, який може створити умови для того, щоб на публічному рівні роз’яснити, на якій стадії перебуває разслідування вбивства Г. Гонгадзе та питання про те, з чим пов’язана відставка
С. Піскуна, повідомляє «Інтерфакс-Україна» .