Заступник Міністра закордонних справ України Олександр Моцик спростував повідомлення про те, що під час переговорів глав урядів України і РФ було досягнуто домовленості про виведення українських прикордонників з Тузли. Таку інформацію поширило російське МЗС. О. Моцик навів цитату з його офіційного повідомлення: «М. Касьянов підкреслив, що нині Росія в односторонньому порядку не має наміру продовжувати будівництво дамби, однак водночас закликав українську сторону повністю вивести своїх військових з острова Тузли». «Це те, що було в Москві», — заявив він. За словами заступника міністра, нині українська сторона розглядає це питання. Також його порушуватимуть на україно-російських переговорах міністрів закордонних справ, які мають відбутися сьогодні. Кажучи про ці переговори, О. Моцик підкреслив: «Головне, що відбудеться — сторони наведуть аргументи щодо своїх позицій».

* * *
У Посольстві Російської Федерації в Україні висловили жаль у зв’язку з тим, що до завершення переговорного процесу про розмежування водної частини україно-російського кордону українське МЗС публічно коментує позиції сторін. «Це не сприяє розв’язанню проблеми», — заявив радник-посланник Посольства РФ в Україні Олексій Сазонов. «Питання переговорів і позиції сторін на переговорах раз у раз потрапляють на сторінки газет і набувають публічного розголосу, хоча складні та спірні теми обговорюються інакше — спочатку переговори, а потім їх публічний коментар», —зазначив російський дипломат.
Нагадаємо, однак, що саме МЗС України довго і терпляче чекало на відповідь російської сторони на свої ноти і зрозумілі пояснення того, що відбувається. Зазначимо, саме українська сторона домагалася нормального переговорного процесу і саме росіяни всіма цими спробами нехтували. А самі, до речі, розпочали публічну дискусію про згадані паном Сазоновим проблеми. То що тепер, жаль висловлювати?