«Україна і Польща мають одну мету — ми рухаємося до Європи», — заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України Геннадій Васильєв під час зустрічі з Першим Головою Верховного Суду Республіки Польща Лехом Гардоцькі. «Незважаючи на те, що Україна підписала документ про Єдиний економічний простір, це в жодному разі не суперечить стратегії європейського курсу, обраного Українською державою», — зазначив Г. Васильєв. 
Перший заступник Голови ВР поінформував польську сторону про хід політичної реформи в Україні, зокрема повідомив, що орієнтовно за тиждень Конституційний Суд планує надати висновки стосовно трьох законопроектів про внесення змін до Конституції України. Актуальною для України, зазначив Г. Васильєв, є також правова реформа. Він повідомив, що у Верховній Раді триває робота над Кримінально-процесуальним, Цивільним та Адміністративним кодексами. В свою чергу Л. Гардоцький зазначив, що переговори делегації Верховного Суду Республіки Польща під час її перебування в Україні були дуже корисні.
Також польська делегація зустрілася з головами Верховного та Конституційного судів України. В. Маляренко та М. Селівон ознайомили гостей із структурою судової системи України, розповіли про склад, повноваження та функції Верховного та Конституційного судів. Зокрема, Голова Верховного Суду виклав своє бачення перспектив та результатів судової реформи в Україні та звернув увагу на необхідність прийняття низки процесуальних кодексів, які допоможуть розв’язати чимало проблем судової системи України, наголосив на доцільності утворення Апеляційного суду України та Касаційного суду України з метою розвантаження Верховного Суду та наближення судової системи до людини.