Про необхідність активізації співробітництва між українським і ізраїльським парламентами йшла мова на зустрічі Голови Верховної Ради України Володимира Литвина з Надзвичайним і Повноважним Послом Держави Ізраїль в Україні Наомі Бен-Амі. Про це повідомив журналістам прес-секретар глави українського парламенту Ігор Сторожук. За його словами, Володимир Литвин зазначив, що «ми наближаємося до сумного ювілею — 10-річчя відсутності контактів між керівництвом ВР і Кнесету». На думку глави українського парламенту, потрібно не лише змінити нинішній стан речей, а й вивести міжпарламентське співробітництво на якісно новий рівень. У зв’язку з цим обговорено імовірність зустрічі груп дружби парламентів з метою розгляду можливості створення Парламентської Асамблеї Україна—Ізраїль на кшталт тих, які створено з Росією, Литвою, Польщею. Голова ВР висловив побажання, щоб конкретна робота почалася негайно і переговори депутатів відбулися до його офіційного візиту в Ізраїль, який заплановано на січень. «Мета візиту — досягти певного результату у відносинах, а не політичний туризм», — підкреслив Володимир Литвин.
Під час зустрічі було відзначено динаміку політичного й економічного діалогу, порушено питання компенсацій ізраїльським родинам жертв авіакатастрофи ТУ-154, обговорено можливість надання Україною своєї території для мирних палестино-ізраїльських переговорів.
Посол Ізраїлю відзначила, що її держава продовжує підтримувати мирний план «Дорожня карта» і сподівається, що палестинське керівництво і палестинський народ зрозуміють, що тероризм не приведе до миру.