Голова Верховної Ради України, в. о. Президента Олександр Турчинов зустрівся з делегацією Конгресу США на чолі з Головою Комітету у закордонних справах Палати Представників Конгресу Сполучених Штатів Америки Едом Ройсом (на знімку). Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в Україні та співпрацю між нашими країнами.

 

За словами Олександра Турчинова, всупереч Женевським домовленостям, спеціально підготовлені терористичні та диверсійні групи, які координуються Росією, продовжують спроби дестабілізувати ситуацію на Сході України.

«Військова агресія проти нашої країни — виклик не лише нашій державі — це виклик Європі та всьому цивілізованому світу», — сказав Олександр Турчинов, висловивши переконання, що стратегічні партнери не залишать Україну сам на сам з агресором.

«Ми вважаємо, що є можливість зупинити агресію і забезпечити європейський, демократичний рух та розвиток нашої країни», — сказав він.

Крім того, сторони обговорили основні напрями реформ та перспективні інвестиційні проекти, які можуть бути реалізовані в Україні.

Глава парламенту наголосив, що нова влада йде шляхом дерегуляції економіки. «Адміністративний тиск створював передумови для корупції. Ми йдемо шляхом як дерегуляції економіки, так і проведення податкової реформи», — сказав Олександр Турчинов, пояснивши, що йдеться про спрощення системи оподаткування та зменшення кількості податків.

«Ми хочемо мати прозору прогнозовану економіку, яка буде зрозумілою і цікавою інвесторам», — підсумував він.

У свою чергу, конгресмени висловили підтримку тим крокам, які робить нова влада в Україні щодо розвитку країни та зміцнення відносин між нашими державами.

Прес-секретар Голови Верховної РадиУкраїни.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.