Футбол. Чемпіонат країни. Вища ліга. 13-й тур.
«Іллічівець» — «Шахтар». 0:2. 12 500 глядачів. Голи: Вукич, 18, Агахова, 20.
«Металург» Д — «Динамо». 0:3. 9 000. Онищенко, 21, Шацьких, 65, Белькевич, 80.
«Ворскла-Нафтогаз» — «Оболонь». 0:2. 5 000. Сергєєв, 13, Черников, 75.
«Таврія» — «Зірка». 2:0. 5 000. Смирнов, 29, Іонанідзе, 43.
«Волинь» — «Карпати». 1:0. 4 000. Сачко, 8. З поля вилучено: волинянина Гащина, 90 (удар суперника ногою після зупинки гри), львів’ян — Сучкова, 76 (два попередження), Налепу, 90 (удар суперника рукою після зупинки гри).
«Чорноморець» — «Борисфен». 1:0. 8 000. Косирін, 19, з пенальті.
«Арсенал» — «Металург» Зп. 2:1. 1 500. Кутарба, 13, Омелянчук, 43 — Іванов, 59, у власні ворота.
«Кривбас» — «Дніпро». 1:2. 11 000. Мікадзе, 58 —Максим’юк, 10, Мороз, 54. На 67-й хвилині з поля вилучено дніпропетровця Шелаєва (два попередження).
Просто черговий тур, а скільки емоцій! Візьмімо хоча б матч у Луцьку. У ПФЛ після нього роботи буде чимало. Одразу три вилучення — не жарт! І щоб закінчити з цим містом, зазначимо, що тут, мабуть, мають якийсь додатковий запас електроенергії. Інакше чим пояснити, що такої пори року лучани починають свої матчі, коли на вулиці вже темно — о 19.00. Невже у вихідні не краще було б зіграти серед дня? Хіба, скажімо, італійські клуби бідніші від українських? Але вони чомусь вважають за доцільне в неділю починати поєдинки о 15.00 (за місцевим часом)...
Широкому загалу добре відома особлива «любов» до київського «Динамо» в Донецьку. Зокрема, під час зустрічей біло-синіх з місцевим «Металургом» виникало чимало скандалів. Як правило, донецьку сторону не задовольняло суддівство. Нагнітали атмосферу і цього разу. Чого варта лише мелодія, котру постійно виконував оркестр на одній із трибун стадіону, — легендарна пісня «Священная война». Мимоволі поставало запитання: хто є отією «фашистской силой темною, проклятою ордой»?
У пресі наставник «Металурга», великий майстер розбивати пластикові огородження на лавах запасних, пан Фреш з Нідерландів (місцеві чомусь весь час величають його містером) покладав надії, що динамівці втомилися після зустрічі в Лізі чемпіонів проти «Арсеналу». Тому їх можна буде перемогти.
І тут пригадався анекдот про модне нині татуювання. На ногах в одного хлопчака було написано: «Вони втомилися, але не наздоженеш». Що, власне, і показали футболісти київського «Динамо», здобувши надпереконливу перемогу. Гості забили три м’ячі і більшість ігрового часу демонстрували перевагу у класі. Водночас моторні господарі багато бігали, але дуже поспішали й постійно нервувалися. А опоненти холоднокровно й упевнено вели свою партію, насамперед зміцнивши тили.
Тим часом лідер чемпіонату «Шахтар» проводив поєдинок у сусідньому Маріуполі. І вже в дебюті зустрічі оформив свою перемогу.
Згадаємо ще й київську «Оболонь», котра спростувала твердження, що вона, буцімто, — суто домашня команда. І досить переконливо переграла полтавців на їхньому полі.
Також варто відзначити ще й нелегку перемогу «Дніпра» у Кривому Розі. Успіх дав змогу підопічним Євгена Кучеревського закріпитися на третій позиції у турнірній таблиці.
Тепер до вашої уваги результати матчів команд —суперниць українських клубів (в єврокубках) у чергових турах національних чемпіонатів: Англія. «Чарльтон» — «Арсенал» (Лондон). 1:1 (Паоло ді Каніо, 28 — Анрі, 39).
З Лондона надійшло повідомлення, що нападник «Арсеналу» Патрік Вієра, либонь, на два тижні вибув з боротьби. Цей футболіст зазнав травми стегна під час поєдинку Ліги чемпіонів лондонців з київським «Динамо». Отож його участь у наступному ліговому матчі проти киян 5 листопада — під великим запитанням.
Італія. «Інтер» — «Рома». 0:0. Наведемо результат ще одного матчу: «Сампдорія» — «Мілан». 0:3 (Томассон, 33, Шевченко, 56, 90).
Росія. «Зеніт» (Санкт-Петербург) — «Локомотив» (Москва). 0:0. За тур до закінчення чемпіонату золоті медалі виборов московський ЦСКА. Тож вітаємо його з цим успіхом, особливо Богдана Шершуна — оборонця армійців та національної збірної України. «Зеніт» став срібним призером.
Хорватія. «Задар» — «Динамо» (Загреб). 2:2. (Гудей, 5, Брайкович, 57 — Седлоськи, 67, Крайнчар, 88. На 9-й хвилині Седлоськи не реалізував пенальті).
З 17 по 25 січня 2004 року в Москві у спорткомплексі «Олімпійський» та на манежі «Спартака» відбудеться XІІ міжнародний турнір «Кубок чемпіонів Співдружності». Формула змагань, як і раніше: спершу шістнадцять команд, розподілені на чотири групи, проведуть перший етап, потім — чвертьфінали (змагатимуться по дві найкращі команди з кожної групи), півфінали і фінал.
Після жеребкування представник України, а це київське «Динамо» (якщо кияни погодяться взяти участь у турнірі), гратиме у групі С разом з чемпіонами Естонії, Вірменії та Туркменистану. Склади інших груп: А — Росія, Білорусь, Узбекистан, Таджикистан; В —Латвія, Грузія, Казахстан, Киргизстан; D — Молдова, Литва, Азербайджан, молодіжна збірна Росії (поза конкурсом).
Першість країни. Перша ліга. 14-й тур. «Спартак» І-Ф — «Динамо-2». Матч перенесено. «Карпати-2» — «Система-Борекс». 1:1. «Нива» — «Сталь». 1:0. «Красилів-Оболонь» — «Нафтовик». 2:1. «Металіст» — «Арсенал». 1:1. «Спартак» С — «Шахтар-2». 0:1. «Зоря» — «Миколаїв». 1:1. «Полісся» — «Нафком-Академія». 0:1. ЦСКА — «Закарпаття». 0:2. Лідирують: «Металіст» — 30 очок, «Закарпаття» — 28, «Сталь», «Спартак» І-Ф — по 24.