Футзал

З 29 листопада по 19 грудня 2004 року на Тайвані відбудеться чемпіонат світу з футзалу (міні-футболу). Але, щоб потрапити на те свято, треба вибороти на нього «запрошення». До речі, для Європи їх виділено лише п’ять. А претендують на місця «за святковим столом» 32 збірні, серед яких віце-чемпіони континенту на останніх двох першостях — спортсмени України.
Отже, підопічні Геннадія Лисенчука незабаром розпочнуть виступи у відбірковому турнірі. Вони потрапили до четвертої групи, котра проведе свої зустрічі в Андоррі. Окрім українців та господарів, ще один учасник — збірна Казахстану. 5 листопада поєдинок Україна—Андорра, 6 листопада наші футзалівці зіграють із казахами.
До наступного раунду плей-офф вийдуть лише переможці десяти груп. Жеребкування (13 листопада) визначить пари, котрі й поборються за заповітні путівки на знаменитий острів.
 Регбі
Чемпіонат Європи. Дивізіон 2-А. Польща—Україна. 13:24. Наша команда упевнено лідирує. До завоювання першого місця їй залишилося тільки два кроки.
 Легка атлетика
Українка Галина Жульєва посіла перше місце у люблінському марафоні, показавши час на дистанції 2 години 38 хвилин і 33 секунди. Друге місце у представниці Росії Гюльсари Дадабаєвої, яка відстала від нашої Галі на 50 секунд. Третьою фінішувала спортсменка з Австрії Єва Марія Грандволь.
У чоловіків переможцем став українець Андрій Наумов, котрий здолав марафонську дистанцію за 2 години 13 хвилин і 58 секунд. Друге і третє місці дісталися законодавцям моди з бігу на довгі дистанції — кенійцям Петеру Кісермо та Вінсентові Кіпкембоа.
У Парижі відбулася зустріч робочої групи серії легкоатлетичних турнірів «Золота ліга». З Міжнародної федерації легкої атлетики (ІAAF) стало відомо, що на засіданні затвердили нові види змагань, котрі вперше проведуть 2004 року. Традиційно до програми «Золотої ліги» входитимуть змагання із шести жіночих і шести чоловічих видів.
Наступного року чоловіки змагатимуться з бігу на 200, 800, 1500 метрів та на 400 метрів із бар’єрами, у потрійному стрибку і в метанні диска. Якщо порівняти з турніром нинішнього сезону, то у програмі наступного залишили тільки біг на 800 метрів.
Жінки з 2004 року вестимуть боротьбу на 100-, 400-, 1500-метрівках та на ще одній з дистанцій — 3000 або 5000 метрів, у бар’єрному бігу на 100 метрів і стрибках у висоту. Залишилися три види — 100, 1500 метрів і висота.
 Футбол
Названо суперників юніорської збірної України (U19) у другому кваліфікаційному раунді чемпіонату Європи 2004 року. Підопічні Павла Яковенка потрапили до четвертої групи, їхніми суперниками будуть збірні Англії, Данії та Словаччини. Точної дати і місця проведення цих змагань ще не визначили. Втім, однозначно цей турнір проведуть наступного року до 31 травня. Усе це ще має вирішити УЄФА.
Згідно з регламентом до фінальної частини, яку прийматиме в липні наступного року Швейцарія, виходять лише переможці груп.