Якщо в десятилітнього жителя Стаханова Сашка Григор’єва усе налагодиться, то тільки завдяки допомозі народного депутата України Віктора Тополова.
Минулого літа хлопчик з батьками приїхав до свого дяді в сусідній Кіровськ. Поки дорослі спілкувалися, Сашко вийшов на вулицю погуляти. Запримітивши дівчаток, з дитячою пустотливістю почав кидати в них зелені ягоди горобини. Дівчаткам таке залицяння не сподобалося, а найбідовіша Лера навіть пригрозила прикінчити кривдника. Ніхто серйозно таку погрозу не сприйняв навіть тоді, коли Лера винесла з будинку справжню рушницю. Як потім з’ясувалося, помпову гвинтівку з Москви привіз дід дівчинки і навіть учив онучку з нього стріляти. По горобцях. Тож стріляти Лера вміла.
Вона зробила два постріли у бік Сашка і поранила його. Свинцева куля з оперенням пробила праву легеню хлопчика і застрягла в передній стінці правого передсердя. Сашко потрапив до реанімації. Легеню зашили, але куля в серці так і залишилася. Почалися ускладнення, післятравматичний неврит. Сашко пересувався тільки з допомогою милиць, здоров’я погіршувалося. Приватна клініка, куди звернулися батьки, допомогти не змогла, але організувала обстеження в Донецькому інституті невідкладної і відновлювальної хірургії у відділенні нейрокардіохірургії. Фахівці зробили такий висновок: кулю із серця витягти можна, але для цього потрібний дитячий оксигенатор — прилад, здатний остудити тіло дитини до 20 градусів. Цей прилад коштує 500 доларів, а сама операція 3—4 тисячі гривень.
Таких грошей у батьків Сашка немає. По допомогу вони звернулися до народного депутата України Віктора Тополова. І той допоміг — необхідний апарат буде придбано за рахунок центральних закупівель за квотою Луганської області, а операцію в Інституті сердечно-судинної хірургії Академії медичних наук України Сашкові Григор’єву зроблять безкоштовно.