Сьогодні в театрі імені Франка — бенефіс народної артистки України Юлії Ткаченко-Задніпровської з нагоди півстоліття сценічної діяльності. Для бенефісу обрано комедію Жана Ануя «Бал злодіїв».
Юлія Семенівна — з тих рідкісних актрис, на яких жодною мірою не впливає зміна театральної моди. У неї царственне ім’я — і царственний стиль. Варто згадати хоча б дуже пам’ятні, нині вже легендарні, ролі Інгігерди, суворої дружини Ярослава Мудрого, чи леді Макбет, чи Касандри. Прикметно, що Касандра, зіграна актрисою на початку 70-х у драмі Лесі Українки, здавалася тодішнім вільнодумцям мало не дисидентською роллю — хоча сама вистава була цілком по-радянському вірнопідданою.
Втім, Юлія Ткаченко з однаковим успіхом грає не лише монументально-царські ролі, а й інфернальні («Візит старої дами»), камерні (як Фанні у новій виставі «Прем’єра» на малій сцені франківців) і комедійні. Сьогодні у неї саме така роль — леді Хеф. У виставі «Бал злодіїв» на сцену разом з Юлією Семенівною вийдуть інші представники акторського роду Задніпровських — Лесь і Назар.