Одіозна гребля в Керченській протоці впритул наблизилася до українського берега. 
А на Тузлі не припиняють саперні роботи наші прикордонники. Контроль за цією ділянкою кордону наші служби ведуть у посиленому режимі, дотримуючись існуючого договору про спільне патрулювання Керченської протоки. 
Перед буєм, яким позначено кордон, з нашого боку щойно встановлено три перешкоди будівництву — понтони. 
Днями ліві проросійські організації Криму перед вікнами Верховної Ради АРК під час роботи сесії обурювалися діями української влади стосовно «дружньої Російської Федерації» й закликали... зустрічати росіян на Тузлі хлібом-сіллю. Лише позавчора Верховна Рада автономії ухвалила звернення до Законодавчих зборів Краснодарського краю РФ (регіону, з яким кримчани вже давно підписали договір про співробітництво). Депутати автономії сподіваються, що російські колеги виявлять «виваженість і такт» і зроблять усе, щоб не допустити загострення ситуації в Керченській протоці. Засідання сесії було особливо бурхливим, лунали навіть пропозиції просити Верховну Раду України денонсувати договір про базування Чорноморського флоту РФ на території України і не ратифіковувати угоду про входження нашої країни в єдиний економічний простір.
...А тим часом стурбовані місцеві жителі, яких недавно зальотні журналісти марно агітували змінити українське громадянство на російське, сподіваються, що на острові Тузла (з колишньою адресою: Керч, вулиця Центральна, яка стала тупиком стосунків між Україною й Росією) якнайшвидше владнають конфлікт.