Спеціальний комп’ютерний клас для незрячих відкрито у Хмельницькому. Учні, студенти і навіть викладачі вузів, котрі раніше через вади зору не мали уявлення про досягнення електронної техніки, тепер вільно на ній працюють і мають доступ до мережі Інтернет. Усі програми, якими тут послуговуються, озвучено. До того ж новий клас відкрив слухачам доступ до світу друкованих видань.
— Раніше ми отримували певну кількість спеціальних книг і аудіокасет, якими користувалися наші підопічні, — розповіла голова обласної організації УТОС Лариса Кірікіщук. — Нині такої літератури видають дуже мало. Вся періодика для сліпих теж недоступна. Ми були відірвані від світу інформації. Але комп’ютерний клас усе змінив. Тепер за допомогою Інтернету тут можна вибрати будь-яке видання, а програма одразу його озвучить — тільки слухай і запам’ятовуй.
У комп’ютерну пам’ять занесено мільйон рефератів на найрізноманітніші теми. Особливо ця обставина порадувала школярів та студентів, для яких практично недоступні бібліотечні фонди.
Щоб найзавзятішим студентам було зручніше працювати, вирішили навіть установити комп’ютери у них вдома.
Хмельницький.