Прем’єр-міністр уряду Криму Сергій Куніцин сповістив, що в середу на дамбі, яку будує російська сторона в Керченській протоці, вперше з’явилися  люди зі зброєю, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Того самого дня в Києві, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи заборонено українським прикордонникам у цьому районі використовувати зброю у разі перетину кордонів, С. Куніцин зазначив: «А хто вам це сказав?»
«Прикордонники відповідно до Конституції України не повинні допустити перетину кордону. За цю добу ми маємо прийняти рішення, щоб не допустити конфлікту», — наголосив він.
Прем’єр Криму стурбований, що досі не може зв’язатися з губернатором Краснодарського краю Росії, бо той «ховається, не виходить на зв’язок». Він також сказав, що надіслав йому телеграму з проханням терміново зустрітися в районі острова Коса Тузла.
Як повідомив С. Куніцин на слуханнях у парламенті в середу, до українського кордону від російської дамби залишилося трохи більш як 100 метрів.
Російський прикордонний сторожовий катер (бортовий номер — 691) Федеральної прикордонної служби РФ перетнув кордон України в районі острова Коса Тузла.
Як повідомили агентству «Інтерфакс-Україна» компетентні джерела в Керчі, у вівторок близько 22.40 українські прикордонники помітили російський катер в українських водах приблизно за три кілометри від берегової смуги і приблизно за сім кілометрів від міста Керч, тобто майже між Керченським півостровом і островом Тузла. При цьому командир російського катера, з яким прикордонники вийшли на зв’язок, заявив, що не вважає своє перебування в цьому районі порушенням українського кордону.
За даними джерела, в середу опівдні російське судно продовжувало перебувати в цьому районі на якорі в оточенні українських прикордонних кораблів.
Як повідомляло агентство, у вівторок українські прикордонники затримали російський буксир «Труженик», що перетнув державний кордон і в українській зоні неподалік острова Тузла «здійснював відео- і фотодокументування». Судно було затримано. Складено належний протокол, після чого відповідно до угоди про спільну діяльність між Північно-Кавказьким регіональним прикордонним управлінням ФСБ Росії й Азово-Чорноморським регіональним управлінням Державної прикордонної служби України судно-порушник та його команду було передано російським прикордонникам.
У середу поблизу мису Чауда (Крим) розпочалися практичні заняття винищувальної авіації з виконання ракетних стрільб.
Як повідомляє прес-служба Міноборони України, навчання проходять відповідно до плану бойової підготовки на 2003 рік і ставлять за мету вдосконалення практичних навичок екіпажів винищувальної авіації, яких залучено до бойового чергування в системі протиповітряної оборони. Навчання проходять під безпосереднім керівництвом головнокомандувача Військово-повітряних сил України Ярослава Скалька.