Сонячне свято влаштував колектив заводу «Подільський цемент», що в Кам’янці-Подільському, для дітей-сиріт двох інтернатів та членів міськрайонного товариства інвалідів. «По покрові — по теплові», — казали колись люди і шукали затишку в тісному колі, теплому домі, в гарній родині.

Такою родиною і надією вже не перший рік є для соціально незахищених громадян міста та району «Подільський цемент». Нині біля заводської прохідної завмерли дві новенькі, прикрашені гірляндами повітряних кульок «Газелі». Одна призначалася для товариства, друга — сільській школі. Сільські інтернатівці досі заздрили своїм міським ровесникам, які вже більше року роз’їжджають на яскравих іменних мікроавтобусах, подарованих меценатами. На щастя, людей, котрі хочуть поділитися з бідняками та хворими, стає більше. Тому голова товариства інвалідів Тамара Сосновська давно зарахувала до членів великої родини, її організації, генерального директора цементного Семена Дарчука, а також його ділових партнерів — президента ради директорів ірландської компанії «CRH» Ліма О’Махоні та представника на «Подільському цементі» Деміена Фітцморіса.

«Подільський цемент» — нині передове підприємство галузі, кожна п’ята тонна українського цементу — з Кам’янця-Подільського, він справно наповнює державну і місцеву скарбниці, сімейні бюджети своїх працівників, має можливість допомогти соціально незахищеним. Промисловий велет отримав друге дихання і вижив у час розвалу економіки завдяки співпраці з «CRH».

Окрім «Газелей», партнери-цементники придбали розкішні дублянки для своїх маленьких гостей. І пронизливий вітер одразу став нестрашний, бо, як Маринка Анчевська (на знімку), діти теж одягнули обнови.

 

Хмельницька область.