В Українсько-Арабському Інституті міжнародних відносин ім. Аверроеса МАУП відбулося засідання «круглого столу» «3-тя річниця палестинської інтифади та перспективи мирного процесу на Близькому Сході».

У ньому взяли участь посол Алжиру, дуаєн арабської групи послів в Україні Шеріф Шихі, посол Палестини Валід Закут, радники з політичних питань посольств Єгипту, Індонезії, Лівії, народні депутати України — голова Комітету Верховної Ради з питань прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин Геннадій Удовенко, голова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків із Палестиною Олександр Бондарчук, голова депутатської групи з міжпарламентських зв’язків із Сирією Анатолій Доманський, муфтій України Шейх Ахмед Тамім, представники громадських організацій, науковці.
Посол Палестини Валід Закут докладно поінформував учасників зібрання про політику ізраїльського уряду Шарона. Він зазначив, що лише за минулі дні в секторі Газа внаслідок рейдів ізраїльської армії загинуло семеро палестинців (серед них двоє дітей — дванадцяти і восьми років) та 56 дістали поранення, а 1200 палестинців залишилися без притулку.
Народний депутат України Геннадій Удовенко висловив упевненість, що тільки спільні зусилля Ради Безпеки ООН, Генеральної Асамблеї ООН, урядів Росії, США, Франції, Великої Британії і прогресивної світової громадськості сприятимуть врегулюванню конфлікту на Близькому Сході.
Учасники «круглого столу» вирішили підготувати спільне звернення до міжнародних організацій і національних урядів, щоб висловити підтримку народові Палестини.