У Брюсселі відчувають серйозну підтримку з боку українського парламенту тим проектам і задумам, які спільно здійснюють Україна і НАТО. Про це заявив після зустрічі з Головою Верховної Ради України Володимиром Литвином Генеральний секретар НАТО Джордж Робертсон. Таку підтримку в НАТО оцінюють позитивно, оскільки «парламент є дзеркальним відображенням настроїв українського суспільства, одним з найважливіших його елементів».

 Як повідомив «ГУ» глава українського парламенту, на зустрічі з лордом Робертсоном обговорювалися роль і місце парламенту у відносинах Україна—НАТО. Зокрема, внесок Верховної Ради у виконання Україною Цільового плану на нинішній рік. Обговорювалися і ті двосторонні документи, що потребують ратифікації парламентом. На думку Володимира Литвина, в принципі парламент не має боргів перед альянсом: «Один з меморандумів ще розглядається в Комітеті з питань оборони і національної безпеки», а меморандум, що стосується співробітництва в авіаційно-технічній галузі, ще не надійшов до парламенту.

Протягом минулого року Україна не втратила шансів у взаєминах із Брюсселем. Це радує. Засмучує, що питання про те, коли ж Україна зможе реалізувати своє бажання вступити до НАТО, поки що в Брюсселі вважається риторичним. «Я не можу назвати дату», — вкотре сказав Генсек НАТО, додавши, що «якщо Україна хоче стати членом альянсу, то має виконати певну роботу, а двері НАТО традиційно залишаються відкритими».

Стосовно «певної роботи», що на нинішньому етапі полягає у виконанні Цільового плану, то, на думку Робертсона, «оцінка роботи — це процес». Підсумки ж процесу буде підведено на початку грудня на засіданнях Україна—НАТО на рівні міністрів оборони і глав МЗС.