Після закінчення переговорів з Генсеком НАТО Джорджем Робертсоном Голова Верховної Ради України Володимир Литвин відповів на низку запитань журналістів. Зокрема, він підкреслив, що спостерігається процес погіршення україно-російських відносин. Український парламент прийняв толерантну заяву стосовно подій навколо Тузли, і на зустрічі з російськими парламентаріями, на думку Володимира Литвина, обговорюватимуть весь спектр проблем. «Треба відходити від скиглення у цих питаннях. Знайти політичну мужність і витримку, щоб не нагнітати пристрасті», — підкреслив Голова Верховної Ради.
Щодо переговорів з лідерами фракцій, то Володимир Литвин зазначив, що, на його погляд, рішення може знайти тільки компромісний варіант. Лише баланс інтересів більшості й опозиції є найреальнішим виходом із ситуації, що склалася у Верховній Раді. Стосовно вимог деяких лідерів опозиції, що заважають роботі парламенту, Голова Верховної Ради зауважив, що цей список може бути невичерпний. «Я сприймаю те, що відбувається в парламенті, як свою особисту трагедію», — підкреслив Володимир Литвин.
Ще, на його думку, треба змінити Регламент, з тим, щоб вівторок, а не четвер, був днем прийняття рішень.
З приводу можливості відставки нинішнього прем’єра, яку вчора озвучила лідер партії БЮТ Юлія Тимошенко, Володимир Литвин вважає, що це не реально: «Потрібно почекати до квітня, зараз це недоцільно, тому що будь-яка нова кандидатура прем’єра не дістане підтримки в сесійній залі». Володимир Литвин пояснив це тим, що новий прем’єр зможе стати новим конкурентом у президентській гонці.