Фігурне катання. Олімпійський чемпіон Альбервілля Віктор Петренко представить українській публіці «Льодове шоу». У великому спортивному святі, що відбудеться 13—14 грудня у Київському палаці спорту, окрім нашого славетного земляка, візьмуть участь переможці олімпійських ігор та чемпіонатів світу Артур Дмитрієв і Оксана Казакова, Анжеліка Крилова та Олег Овсянников, Марія Бутирська, Філіп Канделоро та інші.
«Льодове шоу» вже протягом 35 років проводиться у Західній Європі та США, а українські шанувальники фігурного катання зможуть побачити це захопливе видовище завдяки підтримці Національного олімпійського комітету України, Федерації фігурного катання України та «Гала-радіо».
«Це — не змагання з фігурного катання, а розважальний вечір, вистава, яку ще не бачили в Україні, комбінація світла, звуку і захопливого дійства фігуристів на льоду», — сказав на прес-конференції у Києві Віктор Петренко. За його словами, підготовка до проведення «Льодового шоу» в Україні тривала два роки.
Віктор запросив до Києва своїх друзів та колег, з якими вже протягом десяти років працює у різноманітних професійних шоу на льоду в Америці, Європі та Азії. Однак метою дійства в Київському палаці спорту, на думку відомого українського фігуриста, має стати популяризація в Україні одного з найелегантніших видів спорту, пропаганда олімпійських ідей та здорового способу життя.
Заступник голови Держкомспорту України Андрій Власков висловив упевненість, що показане Віктором Петренком шоу на льоду стане спортивною окрасою цього року. «Однак шкода, що ми не можемо провести таке дійство в Одесі, Харкові, Дніпропетровську, — відзначив президент Федерації фігурного катання України Володимир Мельниченко. — Сподіватимемося, що ця подія приверне увагу до стану спортивних баз, льодових ковзанок, які перебувають у дуже плачевному стані».
Про те, що українське фігурне катання нині переживає не найкращі часи, свідчить і те, що олімпійський чемпіон, колишній одесит Віктор Петренко протягом останніх 16 років живе і працює у США. Там він виступає у шоу «Чемпіони на льоду», бере участь у професіональних змаганнях фігуристів, що проходять у різних країнах світу. Однак про своїх земляків Віктор не забуває. Він веде активну благодійницьку діяльність. Скажімо, нещодавно спільно з фондом «Діти Чорнобиля» він зібрав під час проведення льодових шоу у США майже 130 тисяч доларів, які буде передано Одеській дитячій обласній лікарні на придбання нової медичної апаратури.