Протягом січня—вересня цього року в Україні зареєстровано 24428 дорожньо-транспортних пригод, в яких 4142 особи загинуло і 27459 поранено. За цей період зафіксовано понад 4 мільйони випадків порушення Правил дорожнього руху. Проте покарати недисциплінованого водія чи пішохода вдається не завжди. За підрахунками державтоінспекторів, щороку через нестягнення штрафів український бюджет втрачає 200 мільйонів гривень. Порушники зазвичай повідомляють інспекторам для протоколів неправильну домашню адресу, що неабияк заплутує судочинну систему.
На прес-конференції за участю заступника Міністра внутрішніх справ України Анатолія Присяжнюка та начальника Департаменту ДАІ МВС України Сергія Каракая порушувалася й низка інших проблем, які постають нині перед Державтоінспекцією. Зокрема, йшлося про необхідність пильнішого контролю за численними автошколами, якість навчання в яких часто залишає бажати кращого.
Особливу увагу було приділено Києву, адже за останні три—чотири роки в столиці втричі збільшилася кількість автомобілів. Розв’язувати проблему пробок будуть і за допомогою активнішого використання реверсного руху. Скажімо, зранку більшу частину транспортних артерій можна відвести під пересування автомобілів зі «спальних» районів до центру, а ввечері — навпаки.