Полиці павільйонів у столичному Українському Домі вгиналися від різноманітних вин, коньяків, сирів, ковбас вітчизняного виробництва. Виставку на честь Дня працівників харчової промисловості відкривав аграрний віце-прем’єр Іван Кириленко. Він наголосив на загальному зростанні обсягів виробництва у галузі. 94 відсотки продуктів, що реалізуються в крамницях України, — наші, вітчизняні. А свідчення того, що галузь розвивається, — хоча б такий факт: лише за перше півріччя харчова промисловість отримала 1 млрд. доларів США інвестицій.
А за годину до урочистої події тут же відбулася прес-конференція Міністра агрополітики Сергія Рижука. Теми, які на ній порушувалися, були дещо буденніші. Міністр запевнив: попри невисокий цьогорічний врожай зернових — поки що зібрано 20,5 — 21 млн. тонн збіжжя — три види хлібобулочних виробів не дорожчатимуть. Йдеться про «Український», «Дарницький» хліб та звичайний батон. Стримувати ціну допоможе закордон. Нині закуповуємо пшеницю не лише в Росії й Казахстані. Роль годувальників також виконують Канада та Америка. Сергій Рижук переймався також «зайвим» цукром. Кількість його, звареного в Україні, дорівнюватиме кількості внутрішнього споживання. А лишок — 700 тисяч тонн солодкого піску, виник внаслідок імпорту великих партій цукру-сирцю. Міністр закликав виробників вивозити зроблену із заморської сировини солодку продукцію за межі країни.
Цього дня віншували найкращих виробників-харчовиків. Їх відзначено пам’ятними нагородами і грамотами. А найбільшу увагу відвідувачів виставки, серед яких було чимало людей пенсійного віку, привернули павільйони, де можна було щось продегустувати.