А от обидві донецькі команди розчарували і засмутили. Не змогли здолати навіть першого етапу і змушені припинити виступи в єврокубках.
«Шахтар» (Україна, Донецьк) — «Динамо» (Румунія, Бухарест). 2:3. Донецьк. ЦС «Шахтар». 30 500 глядачів. Арбітр — Томаш Мікульський (Польща). Голи: Агахова, 18, 45 — Ніколєску, 30, Маріка, 75, Данчулеску, 87, На 88-й хвилині з поля вилучено донеччанина Глевецкаса (два попередження). Перший матч — 0:2.
«Шахтар»: Плетикоса, Глевецкас, Тимощук, Попов, Вукич (Пуканич, 87), Воробей, Агахова, Левандовський, Гай, Закарлюка (Зубов, 69), Рац (Брандау, 79).
Іоан Андроне, наставник гостей сказав після матчу:
— Ми вважали, що «Шахтар» сильніший від нас, що він має більше шансів піти далі. Але без бою вирішили не здаватися. Гадаю, ми гідно провели обидва поєдинки.
— На офіційному сайті вашого клубу було вміщено гостре реагування на статтю донецького журналіста Мармазова...
— Пан Мармазов дуже образив нас, назвавши циганами. Що стадіон у нас старий. Вважаємо, було принижено і нашу країну...
— Як вдалося вийти зі складної психологічної ситуації, коли наприкінці першого тайму ви «привезли» м’яча у свої ворота? І взагалі, за рахунок чого «Динамо» обіграло «Шахтар»?
— Насамперед поміняв воротаря. Після цього мої футболісти намагалися не відсиджуватися в обороні, дуже прагнули забити бодай ще одного м’яча...
Бернд Шустер (наставник «Шахтаря») звинуватив у поразці самих лише гравців. Сказав, що команді в Європі робити нема чого.
А от на запитання: «Чи знає він, що «Шахтар» два роки тому на тренувальних зборах виграв у бухарестського «Динамо» — 5:1 (три м’ячі тоді забив Воробей)? То чому б йому не грати ліпше нападником?» — відповів, що то було раніше. І більше жодних пояснень...
До речі, напередодні матчу дуже «досвідчений» тренер Шустер проаналізував гру... збірної України, трохи повчив її наставників і гравців. Спасибі йому. Коментарі, гадаю, зайві...
«Парма» (Італія) — «Металург» (Україна, Донецьк). 3:0. Парма. Стадіон «Еніо Тардіні». 8 308 глядачів. Арбітр — Лейф Санделль (Швеція). Голи: Джилардіно, 44, 46, Маркіонні, 73. Перший матч — 1:1.
«Металург»: Нікітін, Яксманицький, Бічері (Олексієнко, 57), Чечер, Зотов, Ткаченко, Джамараулі (Пономаренко, 79), Мелікян, Г’юзелов, Деметрадзе (Цихмейструк, 88), Шищенко.
Наставники гостей, либонь, добре вивчили гру наднебезпечного бразильського нападника Адріано. І зробили все, щоб прикрити його. Однак у складі італійського клубу знайшлося достатньо якісних виконавців, котрі зробили справу і «за того парубка». Чи не правда, 21-річним Джилардіно та Маркіонні властиве відчуття гола?..