У Сімферополі закладено пам’ятну капсулу в освячений фундамент української школи-гімназії.
Нині одна з чотирьох українських шкіл на півострові розташована в колишньому дитячому садку. Тут навчається 450 дітей, а прагне значно більше, проте бракує місця. Тут немає ні спорткомплексу, ні актової зали, ні майстерень, навіть їдальні. Деякі класи розмістили в сусідніх школах.
— Гімназія працює вже сьомий рік, а її учні досі не уявляють що таке нормальна школа, — сказала директор першої в Криму української школи-гімназії Наталія Руденко. — Тепер ми щасливі, що це болюче питання нарешті вирішують на державному рівні.
Споруджувати нову школу почали за рішенням Верховної Ради АРК на кошти, отримані від продажу санаторію «Ай-Даніль» в Гурзуфі Маріупольському металургійному комбінату. На проектні роботи уряд Криму виділив 300 тисяч грн.
Матеріально-технічний потенціал нового навчального комплексу буде на рівні найсучасніших вимог. З великою бібліотекою, комп’ютерними класами, відеотекою, актовою, спортивною, ігровою залами, радіорубкою, зимовим садом, медпунктом і двома басейнами, стадіоном з чотирма майданчиками, адміністративним корпусом і автономною котельнею. Будівельники фірми «Консоль» обіцяють спорудити «українську школу майбутнього» вже до наступного навчального року.
 
Крим.