Стратегія допомоги Україні на 2004—2007 роки та перспективи співробітництва зі Світовим банком — ці питання обговорено під час зустрічі керівника депутатської фракції політичних партій Промисловців і підприємців України та «Трудова Україна» Ігоря Шарова, членів фракції Сергія Буряка, Андрія Деркача з Директором регіонального управління Світового банку по Україні, Білорусі та Молдові Лукою Барбоне та представниками банку Душаном Войовичом та Олександром Калібердою.

Як повідомили у прес-службі фракції ППУ і «Трудова Україна», Лука Барбоне поінформував депутатів про те, що Світовий банк «позитивно оцінює тенденції до зменшення зовнішнього боргу України з її ВВП» і вважає, що «Україна спроможна належним чином використовувати позики».
За словами Л. Барбоне, Світовий банк має наміри запропонувати Україні програми системного кредитування та низку інших програмних проектів на суму в три мільярди доларів. Якщо 23 жовтня цього року Рада директорів Світового банку у Вашингтоні ухвалить позитивне рішення про проект стратегії допомоги України, цей документ буде оприлюднено. На думку Луки Барбоне, стратегія Світового банку щодо України пов’язана з прийняттям Державного бюджету України на 2004 рік, який повинен «не провокувати інфляційні процеси», а також з ухваленням Верховною Радою низки законопроектів і насамперед закону «Про захист прав кредиторів».
Народні депутати України Ігор Шаров, Андрій Деркач та Сергій Буряк також поінформували представників Світового банку про діяльність фракції ППУ і «Трудова Україна», її позицію щодо Конституційної реформи, політичних, економічних та соціальних перспектив України.