У Верховній Раді України 22 жовтня відбудуться парламентські слухання на тему: «Українсько-російські відносини: сучасний етап та перспективи». Згідно із інформацією Міністерства закордонних справ України сьогодні українсько-російське співробітництво характеризується прагматизмом, прагненням до виконання підписаних міждержавних документів, реалізацією взаємовигідних двосторонніх економічних проектів, проведенням спільних бізнесів-форумів з участю президентів двох країн, подальшим посиленням взаємодії і на двосторонньому рівні, і на міжнародній арені.
Договірно-правова база між Україною та Російською Федерацією налічує 294 двосторонні міжнародні договори, серед яких 37 міждержавних, 155 міжурядових, 102 міжвідомчі. Сьогодні із загальної кількості підписаних документів набули чинності 253 договори.
Пріоритетне значення має розвиток торговельно-економічної сфери, стратегічне — розвиток паливно-енергетичної сфери. У гуманітарній сфері укладено ряд договорів, які стосуються соціального захисту прав громадян наших країн, що працюють за межами своїх держав, у соціально-трудовій сфері та у галузі сімейної політики й забезпечення тендерної рівності.
Важливе значення має співробітництво у регулюванні та розвитку природоохоронних і міжрегіональних зв’язків між областями України і суб’єктами Російської Федерації. У парламентських слуханнях візьмуть участь делегація Федеральних Зборів Російської Федерації, науковці, представники громадськості.

Інформаційне управління Верховної Ради України.