Звичний факт: не перевелися спритники, які люблять поцупити все, що «погано» лежить, стоїть, росте... Так само звичний наслідок цього факту: обікрадені довго шукають управи на злодіїв. Але, погодьтеся, не зовсім звично, коли до мандрів «за правдою» змушений вдаватися Герой України.
— У ніч на 8 жовтня директор ІВК «Агроцукор», що вже зруйнувала не одне підприємство на Хмельниччині та Тернопільщині, Вадим Лейві із загоном техніки заїхав на буряковий лан очолюваного мною товариства «Старт» і викопав 20,1 гектара цукрових буряків. 
Тобто вкрав майже півтори тисячі тонн коренів, — розповідає Герой України, заступник голови Всеукраїнського союзу сільськогосподарських підприємств, депутат Хмельницької обласної ради Василь Петринюк.  Крім цього, знищив результати закладених наукових дослідів та створив проблеми у розрахунках з цукровим заводом, якому ці буряки вже було продано. Загальна сума збитків, завданих товариству, сягає понад два мільйони гривень. 
Про цю зухвалу крадіжку було негайно повідомлено районну та обласну міліцію і прокуратуру та Міністерство внутрішніх справ. Однак прокуратура, замість того, щоб вживати заходів до крадіїв, затриману техніку відпустила і навіть не порушила за цим фактом кримінальної справи. Прокурор району відмовився вести справу взагалі і, пославшися на вказівку обласної прокуратури, передоручив розслідування колегам із сусіднього району, де її «розслідують» з таким самим «успіхом».
Не знайшовши правди в області, Василь Петринюк змушений сьогодні шукати її у столичних кабінетах. Повторюю, якщо Герою України доводиться штурмувати правоохоронні «амбразури», що казати вже тоді про людей без президентських відзнак?